A BEAC alsóházi riválisától, az MTK a bajnoktól kapott ki

A két szombaton pályára lépő NBI-es fővárosi női csapat közül a BEAC reményei 25 percig éltek a PINKK otthonában, az MTK pedig 15 percig tudta tartani a lépést a hét közben kemény Euroliga-mérkőzést játszó bajnok Sopronnal.

PINKK Pécsi 424 - BEAC Újbuda 83-66

Váltott vezetéssel kezdődött az alsóházi rangadó, amelynek elején a nyáron éppen a PINKK-ből a BEAC-hoz igazoló Szabó Dóra (7/3 pont, 4 eladott labda, 5 gólpassz) villanásaival tartották magukat a fővárosiak. 7-6-os vendég vezetés után egy 6-0-lal fordított a PINKK. A folytatásban elsősorban Pusztai Sára (16/3 pont, 3 eladott labda, 4 gólpassz) jóvoltából tartotta a lépést a BEAC a hazaiakkal.

A második negyedet 6-2-vel kezdte a PINKK, ám 28-20-as hazai vezetés után óriási fordulat következett: Pusztai Sára triplája egy 14-0-s BEAC rohamot indított útjára. Ezt egységes csapatmunkával érte el a BEAC, a Pusztai nővérek, Sára, valamint húga, Petra (12/3 pont, 3-3 szerzett és eladott labda) mellett a dupla-duplát elérő Barnai Judit (13 pont, 10 lepattanó) és Kovács Vanessza (6 pont, 9 lepattanó) is kivette részét belőle. E remek periódusának köszönhetően félidőben 5 ponttal vezetett az egyetemi együttes.

A második félidő 6-0-s PINKK rohammal indult, majd Süle Krisztina (10/3 pont, 5 eladott labda) találatával visszavette a vezetést a BEAC. Két újabb hazai dupla után Pusztai Sára kosarával még 1 pontra visszajöttek a fővárosiak, ám a harmadik negyed második felében, ahogy mondani szokták, csak egy csapat volt a pályán, a PINKK 49-48-as vezetése után egy 17-0-lal eldöntötte a meccset az ekkor széteső BEAC ellen.
 

MTK Budapest - Sopron Basket 49-89

Az első percekben érződött még a soproniakon az Euroliga-győztes Kurszk ellen megvívott hétközi csata fáradtsága, tompán, több labdát eladva kezdett a címvédő, a 7. percben 16-10-re vezetett a Horváth Bernadett (12/9 pont, 5-5 lepattanó és gólpassz), Adamecz Lilla (9/3 pont - 12 mezőnykísérlet -, 4 lepattanó) duó által "húzott", bátran, ügyesen játszó, jól dobó MTK. A negyed végén egy 9-2-vel fordított a bajnok. A második negyed közepéig tudta tartani a lépést a Sopronnal az MTK. A 15. perc elején 29-26-ra vezettek a vendégek, akik egy 14-0-lal megnyugtató előnyt szereztek. Félidőben 13 ponttal vezetett a címvédő.

A harmadik negyedben több mint 6 percen át nem tudott pontot szerezni az MTK. Szabó Flóra (7 pont, 2-2 lepattanó és szerzett labda) bravúros találattal törte meg a hosszú hazai kosárcsendet: dobócsellel elugrasztotta Langhorne-t, kosárra tört, majd a nála vagy 2 fejjel magasabb Határ Bernadett hóna alatt kibújva talált be, ráadásul a válogatott center szabálytalankodott is, s Szabó a ráadás büntetőt is beemelte. A 15. és a 26. perc között bemutatott 26-4-gyel a bajnok eldöntötte a meccset, a sérült Székely-Horváth Zsuzsannát sérülés miatt nélkülöző MTK a jövőben az első 15 percére építhet.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus