A BEAC-Csata a junior bajnok

Hazai siker született a női junior bajnokságban. A rendező BEAC-Csata a második negyedben ellépett a Vasas Akadémia csapatától, s bár szünet után akadt két hullámvölgye, amikor közelítettek a pasarétiek, végeredményben biztosan kerekedett ellenfele fölé, s hódította el a junior bajnoki címet.

BEAC-Csata Újbuda - Vasas Akadémia 84-75 (23-21, 27-13, 16-18, 18-23)

A tétnek megfelelő kapkodó kezdést követően a Vasas kapott hamarabb lábra, s Mérész Beatrix (14 pont - 20 mezőnykísérlet -, 6 lepattanó, 3 eladott labda), valamint Schirohy Szonja (12 pont, 5 lepattanó) vezérletével 11-4-re lehúzott. Ezt követően "beindult" a Lelik Réka (32/9 pont, 17 lepattanó, 4 eladott labda, 5 gólpassz), Pusztai Petra (23 pont, 12 lepattanó, 4-4 szerzett és eladott labda, és gólpassz) duó. Kettejük pontos, eredményes játéka révén előbb ledolgozta hátrányát, majd a második negyedet egyértelműen uralva, rendezetlen védelem ellen nagy önbizalommal, jó dobóformát nyújtva jelentős előnyre tett szert a BEAC-Csata, miközben a Vasas csak szenvedett, erőlködött a zóna ellen. Félidőben 16 ponttal vezetett a BEAC-Csata.

A második félidőt 8-2-vel kezdve 10 pontra feljött az ekkor Bernáth Réka (20/3 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) vezette Vasas. Ekkor  Boros Dorka (13 pont - 17 mezőnykísérlet) lendítette át egy-két bravúrkosárral, bátor, betörés utáni ziccerrel a házigazdákat. Ez olyannyira sikerült, hogy a záró szakasz elején 70-52-re vezetett a BEAC-Csata. Talán a 70 pont elérése, s a közel 20 pontos előny tudat alatt kis "hetvenkedésre" késztette a BEAC-Csata játékosait. Kicsit alábbhagyott a koncentráció, s a Vasas egy Tóth Franka (9 pont, 10 lepattanó) vezette 11-0-lal 10 ponton belülre került a negyed közepére. A hosszabb hazai kosárcsendet Pusztai Petra büntetője törte meg, majd egy Pusztai-Boros lerohanás után újra 10 pont fölé nőtt a különbség, s ezzel eldőlt a finálé, a BEAC-Csata lett a junior bajnok.

A döntő legértékesebb játékosa Lelik Réka lett, a torna legjobb védőjátékosának Pusztai Petrát választották meg.

Az All Star csapat: Studer Ágnes, Gereben Lívia (Szekszárd), Lelik Réka, Pusztai Petra (BEAC-Csata), Mérész Beatrix (Vasas)

A harmadik helyért rendezett mérkőzést a KSC Szekszárd nyerte meg a Soproni Darazsak Akadémia ellenében. A zárónap összes eredménye és a statisztikák ezen a linken elérhetőek!

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus