A Budafok a MAFC II otthonában is megőrizte veretlenségét

A férfi másodosztály piros csoportjában a harmadik negyed hajrájáig többnyire vezetett a Tehetséges Fiatalok együttese Nyíregyházán, ám végül mégis biztos szabolcsi siker született. A zöldben a Budafok végig irányítva a játékot nyert a MAFC fiataljainak otthonában. Az Óbudai Kaszások Eger elleni mérkőzése a csarnok fűtetlensége miatt elmaradt. A Női Amatőr NB zöld csoportjában a nyeretlenek Baján bár az első negyed után még vezettek, végül kikaptak az MTK fiataljai.

Férfi NBI/B

Piros csoport

Nyíregyháza Blue Sharks - Tehetséges Fiatalok Bp. 82-68

Ha szűken is, de az első és a második negyedet is megnyerte a Tehetséges Fiatalok együttese Nyíregyházán, Beák Gábor (22/9 pont, 4 lepattanó), Kerkai Ákos (14/6 pont), Filipovics Stefan (11/3 pont, 6 lepattanó) és a dupla-duplát elérő Buzás Bence (11/3 pont, 10 lepattanó) vezérletével a félidőben még 4 ponttal vendéglátója előtt járt a kamaraerdei együttes, és még a harmadik negyed hajrájában is ugyanez volt a helyzet. Döntő fordulat következett a harmadik negyed végén, a szakasz utolsó 3 percében - egy 11-0-s rohammal fordítottak a hazaiak, akik a záró etap elején lendületben aradtak, egy 10-2-vel 15 pontosra növelték előnyüket, s végül felülkerekedtek a jól küzdő fővárosiakkal szemben.

Zöld csoport

MAFC II - Budafok 72-90

Bár Siklós Olivér (25/3 pont, 8 lepattanó, 4 eladott labda) személyében a mezőny legeredeményesebb játékosát a MAFC II "adta", miként a legjobb lepattanózó is a vendéglátóktól került ki, Bordács Soma a 18 lepattanója mellé 11 pontot is szerzett, tehát ismét dupla-duplát hozott - igaz sokkal eredményesebb is lehetett volna, de igen gyengén (1/10) büntetőzőtt -, mégis a csapatként jobban működő veretlen vendégek nyertek. A budafoki együttest ismét a Fehér Csaba (21/15 pont, 7 lepattanó, 8 gópassz), Tursics Krisztián (21/9 pont, 4 eladott labda, 8 gólpassz) duó vezette győzelemre, de újabb sikeréhez ezúttal Horváth Márton (15 pont, 11 lepattanó, 4 eladott labda, 3 gólpassz) és Varga Dániel (14/3 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz) hasznos játékára is szükség volt.


Női Amatőr Nemzeti Bajnokság

Zöld csoport

Bajai NKK - MTK Budapest 73-62

Statisztikailag igen érdekes meccsen maradtak alul az MTK fiataljai Baján, ahol a csoport két, az összecsapás előtt nyeretlen együttese csapott össze. A fővárosi fiatalok sokkal jobban dobtak (24/53, 45.3% ill. 27/87, 31%) mezőnyből, s két dupla-duplát elérő játékosuk, Láncos Emese (14/3 pont, 13 lepattanó) és Gróf Tímea (13 pont, 17 lepattanó, 6 eladott labda) vezérletével a lepattanóharcot is megnyerték (51-44). További két játékosuk, Budai Zsófia (13 pont, 4-4 lepattanó és szerzett, 7 eladott labda), valamint Szalay Kinga (11/3 pont, 6 lepattanó, 3 szerzett, 4 eladott labda) is 10 pont fölé jutott. Ami miatt mégis a bajaiak nyerték a nyeretlenek rangadóját, az elsősorban az volt, hogy hazaiak 30 labdaeladásba hajszolták bele a fővárosi fiatalokat, míg a vendéglátók csupán 13-at adtak el. 


Foto, Slide - Budafoki Kosárlabda Klub facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus