A Falco látogat a MAFC-hoz

Női vonalon, felnőtt szinten a junior országos nyolcas döntő miatt nem lesz "nagy mozgás" a hét végén. Lássuk a budapesti csapatok programját!

A férfi élvonalban vasárnap a MAFC utolsó hazai mérkőzését játssza az alapszakaszban, a Falco együttese látogat a Gabányi csarnokba, a labdát 19 órakor dobják föl. A tabellán az előkelő 3. helyen álló  szombathelyi gárda idegenbeli mérlege nem túl acélos, 3 győzelem, 8 vereség. Bár a MAFC az utóbbi hetekben nem tudta gyarapítani győzelmei számát, otthonában a Körmenddel, majd a Kecskeméttel, hét közben pedig vendégként a Zalaegerszeggel is partiban volt... A Vasas ahhoz a Szegedhez látogat, amelyet ősszel a Sport 11-ben "elkapott"...

Az NBI/B-ben több fővárosi csapat is pályára lépett hét közben. A MAFC fiataljai ugyan csak a második negyedben játszottak alárendelt szerepet Nyíregyházán - ezt a szakaszt 32-12-re veszítették el -, Kucsora Csaba (33/24 pont - 8/14 tripla -, 5-5 lepattanó és eladott labda), valamint az ismét dupla-duplát elérő Pápai Máté (19 pont, 11 lepattanó, 4 eladott labda, 3 gólpassz) mellé más nem tudott felnőni, így 98-67-es nyíregyházi győzelemmel zárult a találkozó.

Annál izgalmasabb volt a Tehetséges Fiatalok Budapest vendégjátéka Törökbálinton. Merim Mehmedovic legénysége az első félidőben alaposan "elengedte" vendéglátóját, szünetig 14 pontos előnyt szerzett az MTK. A Hepp-kupa győztese a 23. és a 28. perc között az ismét roppant sokoldalúan kosarazó Szobi Dániel (22 pont, 11 lepattanó, 6 eladott labda, 8 gólpassz), Somogyfoki Szabolcs (14 pont, 4 lepattanó), Beák Gábor (13/9 pont), valamint a Hepp-kupa négyes döntőjének felfedezettje, az ezúttal is igen hasznosan játszó Buzás Bence (9/3 pont, 9 lepattanó, 3 szerzett labda) jóvoltából egy 12-0-s rohamot "repesztve" szorossá tette a meccset. A záró szakasz elkeseredett küzdelmet, a végjáték érdekes büntetőpárbajt hozott, végül döntetlennel zárult a 40 perc. Következett a hosszabbítás, amelyet Szobi vezérletével a Tehetséges fiatalok nyert, s végeredményben 80-77-re győzött.

A másodosztály keleti csoportjában középcsapatok csapnak össze a Simon János Kosárlabda Csarnokban, ahol az 5. helyen álló Honvéd 16 órától a közelmúltban jelentősen átalakult, a 6. pozíciót birtokló Tiszaújvárost fogadja. Szintén kiegyenlített küzdelemre, egy alsóházi rangadóra van kilátás Óbudán, ahol a 9. helyezett Eger csapata vendégeskedik a 11. Kaszásoknál 18 órától.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus