A Gabányi-csarnokban kettős meccsel indul az év

Egy hétvégén mindkét női Euroliga csapatunkat láthatják a fővárosi kosárlabda barátok, a Gabányi-csarnokban pedig szombaton két élvonalbeli találkozóval indul a 2017-es év.

Szombaton 15 órakor indul a program a Gabányi-csarnokban, a BEAC együttese a bajnok Sopront fogadja. A bajnoki nyitányon, Sopronban az Uniqa egy látványos, kosarakban gazdag meccsen 105-72-re verte Balogh Judit együttesét. A BEAC játékosain semmiféle lelki teher nem lesz, a Sopron viszont hét közben játszott egy kemény, nagy iramú Euroliga-meccset, amelyet elveszített. Nem egy bravúr utáni eurfóriából érkezik tehát a bajnok, hanem egy vereség után próbál javítani, de a BEAC bátor, vagány játékkal "kihozhat" egy jó meccset a soproniak elleni találkozóból.

A szombati program második felvonásában a MAFC férfi együttese a Kaposvárt fogadja. Ami közös e két "fellépőben", hogy mind a két gárda "elkapta" a bajnok Szolnokot. A bajnoki tabellán azonban a somogyiak az előkelő 5. helyen tanyáznak, a MAFC jelen pillanatban a sereghajtó. Viszont a Gabányiban a Garai-legénység a bajnok mellett a Kaposvár előtt tanyázó ZTE-t is "elkapta", s ahhoz, hogy előre lépjen, elsősorban hazai környezetben kell sikereket elérnie. Izgalmasnak ígérkezik tehát a 17.30-kor kezdődő találkozó.

Vasárnap este az MTK lányai a másik Euroliga-csapatot, a Győrt fogadják. A győriek egy fárasztó oroszországi túráról tértek haza, az MTK viszont az óév utolsó meccsén megszerezte első győzelmét. Így némiképp megnövekedett önbizalommal várhatják az ezüstérmes győrieket, ám így is a vendégek a meccs esélyesei, de a vélhetően nem túl friss győri együttest egy jó, szoros csatára késztethetik Nagy Dóra tanítványai.

A Vasas élvonalbeli csapatai "kirajzanak" a fővárosból, a férfi gárda Körmenden lép pályára, a hölgyek pedig igen fontos alsóházi rangadón a PINKK együtteséhez látogatnak.

A férfi másodosztály keleti csoportjában vasárnap 18 órától a MAFC második csapata a hullámzóan szereplő, a középmezőny alsó felében tanyázó Salgótarjánt fogadja, s akár "el is kaphatja". 

"Nyugaton", azaz a nyugati csoportban szombaton este 18.30-tól fővárosi derbi lesz Kamaraerdőn, a Tehetséges Fiatalok hét közben a Hepp-kupában a legjobb négy közé jutást kiharcoló együttese a Budafokot fogadja - a vendéglátók az esélyesek.

Szintén fővárosi párharc, sőt házi rangadó lesz a női másodosztály keleti csoportjában, a Kiss Lenke KS a hozzá hasonlóan a Kinizsi utcában "székelő" MAFC-ot "fogadja". Az ilyen meccsekre szokás mondani: egyenlő pályák, egyenlő esélyek. Vasárnap 16 órától az NKE együttese az előző kiírás ezüstérmesét, a Nyíregyházát fogadja. A nyugati csoportban az éllovas TFSE vasárnap 18 órától a Tatabányával játszik.


Foto, Slide - kosarsport.hu, Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus