A MAFC Zalaegerszegen, a Vasas Törökbálinton maradt alul

Az élvonalban az első negyedben összeszedett jelentős hátránya után nem tudta szorossá tenni a zalaegerszegi összecsapást az élvonalban a MAFC. Az NBI/B piros csoportjában ugyan akadtak, akik összekapták magukat a Vasasban a múlt hét végi, MEAFC elleni súlyos hazai vereség után, de Törökbálinton sem volt esélye nyerni a piros-kék alakulatnak

Zalakerámia ZTE KK - MAFC 70-57

A MAFC-nak, ahogy mondani szokták, "nem sok köze volt" az első negyedhez Zalaegerszegen, a fővárosiakon átrohanó ZTE 28-10-re vezetett 10 perc után. A második negyedben a 15 pontig jutó Will Neighbour, valamint a 11/6-tal záró Bennet Davis révén valamit faragott hátrányán a MAFC, 14 ponttal vezetett szünetben a ZTE. Térfélcsere után a küzdelem dominált, feljavult a fővárosi védekezés, nagyon kevés kosár született, a ZTE gond nélkül őrizte "tízen túli" előnyét, s jó kezdésének köszönhetően magabiztos győzelmet aratott. A MAFC nem nagyon hetvenkedhet 60 pont alatti támadójátékával.

MTK Törökbálint - Vasas 78-68

Andrássy Géza (22/6 pont, 15 lepattanó), valamint Moravcsik Áron (13/9 pont, 9 gólpassz) játéka szinte 180 fokos fordulatot vett múlt szombathoz képest. A 10 mezőnykísérletből 11/3 pontig jutó Katona Róberten kívül azonban nem akadt más, aki érdemben felnőtt volna Andrássy és Moravcsik mellé, így újabb sima vereséget szenvedett a Vasas. A több jó egyéni teljesítményt felvonultató törökbálintiak a záró etap elején már 20 ponttal is vezettek, végül 10-re "kozmetikázta" vereségét a Vasas.


Foto, Slide - gyeresportolni.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus