A regionális kiemelt Budapest-bajnokság legjobbjai

Befejeződtek a Budapest-bajnokságok a különböző osztályokban. A kiemelt regionális bajnokság az Öreg Kaszások idegenbeli győzelmével zárult. Beszámolunk arról is, hogy néhány statisztikai kategóriában kik voltak a legmagasabb osztályú Budapest-bajnokság legjobbjai.

Kiemelt regionális Budapest-bajnokság

Végig kiegyenlített, színvonalas, szoros mérkőzésen az Öreg Kaszások Vadász Ákos (27 pont), Andics Gergely (19/12) és Németh Zsolt (14/3) ponterős játékára építve 80-73-ra győzött a Jusztin Ádám (25/18). Brunner Brúnó (18/9), Kiss András (14) és Barna János (10) vezette Maccabi VAC otthonában.

A teljes dobólista itt elérhető


A kiemelt regionális Budapest-bajnokság legeredményesebb játékosa a Budafok A csapatából Mindler István lett. Csapata mind a 26 meccsén játszva összesen 502 pontot szerzett. Mögötte a Budafok B játékosa, Takács Péter lett a második, ő összesen 445 ponttal segítette  együttesét - igaz ő csak 23 meccsen lépett pályára, így a pontátlagok tekintetében ő bizonyult a legjobbnak 19,35-tel, 4 századdal megelőzve Mindlert.

A legtöbb tripla, szám szerint 67 is Mindler nevéhez fűződik, aki így meccsenként átlagban 2,58 távoli találatot jegyzett. A hárompontosok tekintetében meccsenkénti átlagban jobbnak bizonyult nála a bajnok MAFC-Martos "nehéztüzére", Bartus Gergely, aki 22 meccsen 56 triplát dobott, meccsenkénti átlaga 2,64 hármas. Náluk is jobb átlagot produkált Jusztin Ádám (Maccabi) (42 tripla/15 meccs), az ő átlaga 2,8, ám mivel az átlagokat 21 mérkőzéstől jegyezték, az összesített listára a kevés mérkőzése miatt nem fért fel - de teljesítménye dicséretes.

A duplák tekintetében Vadász Ákos (Öreg Kaszások) átlaga volt a legjobb (7,56), csupán két századdal előzte meg a Hidegkút játékosát, Péter Zsoltot. Bartus nemcsak hárompontosok tekintetében teljesített kiemelkedően, a büntetővonalról ő célzott a legjobban (70/81, 86,42%), megelőzve csapattársát, Jászay Miklóst (41/50, 82%).

A bajnokság végeredménye, valamint a dobólisták a különböző kategóriákban ezen a linken találhatók!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus