A TF a Kecskemét, a BEAC a Tatabánya ellen izzadt meg a sikerért

A női Hepp-kupa négyesdöntő után folytatódtak a küzdelmek a honi második vonalban, ahol a Csata Lelik Réka vezetésével robog a feljutás felé

A vártnál nehezebben győzött a TFSE Kecskeméten, a címvédő BEAC pedig saját pályáján, a Tatabánya ellen a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban. A Csata gond nélkül győzött Szolnokon, a MAFC színvonalas meccsen kapott ki Győrben, a Vasas pedig a PINKK második csapatát verte hazai környezetben, a PEAC-ét pedig idegenben győzte le. Az ELTE-Fortis - Kiss Lenke KS alsóházi rangadón vendégsiker született

Piros csoport:

Kecskeméti KC - TFSE 58-67

A vártnál jóval nehezebben nyert a TF Kecskeméten. Az első negyed után még a hazaiaknak volt 4 pontos előnyük. A folytatásban már az esélyes TF akarata érvényesült, amely végül Németh Alma (20 pont, 7 lepattanó), Karlócai Julianna (10/6 pont - 11 mezőnykísérlet - 6 lepattanó, 5 eladott labda), valamint Szeli Dorina (10 pont) eredményességére, továbbá Miháczi Diána (8 pont, 4-4 lepattanó, eladott labda és gólpassz), illetve Fuisz Viktória (8/3 pont - 11 mezőnykísérlet - 7 lepattanó, 6 szerzett labda) mezőnymunkájára építve fordított és győzött. Érdekesség, hogy a Kecskemét simán, 45-30-ra megnyerte a lepattanócsatát, ugyanakkor eladott labdák tekintetében is "magasan felülmúlta" a fővárosiakat (27-12).
 

Szolnoki MÁV SE - Csata DSE 25-102

Végig nagy fölényben játszva Lelik Réka (18/6 pont, 8 lepattanó, 3-3 gólpassz és eladott, 4 szerzett labda), Mányoky Réka (17/9 pont, 8 lepattanó, 5 szerzett labda, 4-4 blokk és gólpassz), Bernáth Réka (15/9 pont, 6-6 lepattanó és gólpassz, 5 szerzett labda) és Kocsis Fanni (13 pont, 3 szerzett labda) vezérletével az újdonsült Hepp-kupa győztes gond nélkül hozta a kötelezőt Szolnokon.


 

ELTE-Fortis - Kiss Lenke KS 62-72

Az első félidő egyértelműen a Kiss Lenke KS csapatáé volt, amely Nagy Zsófia (22 pont, 9 lepattanó, 3 eladott labda), Soós Alexandra (18/9 pont, 4 lepattanó) és Nagy Andrea (15 pont, 11 lepattanó, 4 szerzett, 3 eladott labda) eredményességére építve 15 pontos előnyt szerzett szünetre. Térfélcsere után nagy offenzívába kezdtek a hazaiak, akik a Martina Aho (24/6 pont, 4 lepattanó, 6 szerzett, 8 eladott labda)-Hizsnyik Dóra (18/3 pont, 8 lepattanó, 4 eladott labda) duó vezetésével a 3. negyed hajrájára ledolgozták hátrányukat. A szakasz végén visszavette a vezetést a KLKS, az ELTE Fortis együtteséből pedig a jelek szerint sokat kivett a felzárkózás, a hátrány ledolgozása a 3. negyedben, mert a befejező 10 perc egyértelműen a vendégeké volt, aki végül 10 ponttal nyertek.
 


Fehér csoport:

Széchenyi KA Győr - MAFC 86-72

Az  győriek színvonalas, jó játék mellett a 3. negyed végére 14 pontos előnyt szereztek. A jól küzdő, Fülep Csilla (18/3 pont, 4 lepattanó, 7 eladott labda), Rozsics Lilla (15/3 pont, 6 lepattanó, 3 eladott labda), az eredményessége mellett igen hasznosan is játszó Horváth Anna (12 pont, 8 lepattanó, 3 szerzett labda, 6 gólpassz) és Horváth Enikő (10 pont, 7 eladott labda, 4 gólpassz) vezette fővárosiak a záró szakasz közepén 10 ponton belülre kerültek, de a hazaiak újítani tudtak és végül biztosan nyertek.
Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun2b_6

ELTE-BEAC Újbuda -Tatabányai KC 69-67

Érdekes, fordulatos mérkőzésen az erőn felül teljesítő, az erőn felül teljesítő Tatabánya a szünetben még 1 ponttal vezetett. Térfélcsere után úgy tűnt, a két kulcsjátékosát, Pusztai Petrát és Szabó Dórát nélkülöző címvédő a nemcsak eredményesen, hanem nagyon hasznosan is játszó Zana Klaudia (15/3 pont, 7 lepattanó, 4-4 szerzett labda és gólpassz), valamint Gocsmann Ágota (12/6 pont, 4 lepattanó, 7 gólpassz), György Tímea (10 pont, 6 lepattanó) és Angyal Nikolett (10 pont) eldöntik a meccset a 3. negyedben, ám a vendégeknek volt tartásuk, a záró szakaszban magukra találtak és szorossá, izgalmassá tették a végjátékot, de fordítani nem tudtak.
 

Zöld csoport:

Vasas Akadémia - PINKK SE 71-47

Az első félidőben még jól tartották magukat a vendég baranyaiak, ám a szünet után Varga Alíz (17 pont, 11 lepattanó), Heljics Sara (10 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz) és Mérész Beatrix (10 pont, 3 lepattanó) eredményes játékának köszönhetően elhúzott és simán nyert a Vasas.


PEAC-Pécs Pingvinek - Vasas Akadémia 69-77

Ellentétes félidők mérkőzésén a szünetig 15 pontos előnyt szerző, a Varga Alíz (15 pont, 6 lepattanó, 3 eladott labda)-Nadja Smailbegovics (15/3 pont, 3-3 lepattanó és eladott labda)-Tóth Franka (13 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz) trió vezette Vasas ellen az utolsó percben 6 pontra feljöttek a jól küzdő pécsi fiatalok, de az utolsó szó a pasaréti együttesé volt, amely így végül 8 ponttal nyert.
 

Fotó - MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus