A TFBP a Sport 11 "ura"

Házi rangadót rendeztek a Sport 11-ben a férfi másodosztályban. A fővárosi csapatok mérlege nem volt túl fényes, a piros csoportban az említett mérkőzést megnyerő Tehetséges Fiatalok, a zöldben pedig a Budafok tudott nyerni.

Piros csoport

Tehetséges Fiatalok Bp. - Vasas 68-53

Beák Gábortól (17/6 pont 4 lepattanó) egy átlag fölötti, de nem extra, Szobi Dánieltől (11/3 pont, 4 eladott labda, 3 gólpassz) egy átlagosnak mondható, Buzás Bencétől (15/6 pont, 3-3 lepattanó és eladott labda, 2 gólpassz) egy önmagához képest kiemelkedő teljesítmény, Stefan Filipovicstól (11 pont, 5 lepattanó) pedig hasznos játék, valamint a szokott szervezett védekezés kellett a Tehetséges Fiatalok csapatának a magabiztos sikerhez a "házi rivális" Vasas ellen. A piros-kékektől a három rutinosnak mondható játékos, Andrássy Géza, Katona Róbert és Moravcsik Áron együttesen 6/23-as mezőnymutatót és csekély 20 pontot "hozott össze", ez az egyik fő oka a Vasas vereségének - hiába játszott aránylag jól két fiatal, Boros Márk (14 pont, 6 lepattanó, 5 eladott labda) és Peringer Balázs (10 pont, 8 lepattanó) ez kevésnek bizonyult.

Nyíregyháza Blue Sharks - Bp. Honvéd 89-66

Lassan "szokásává" válik a Honvédnak - s ettől nyilván nem boldog Puskás mester - ebben a szezonban, hogy idegenben hamar nagy hátrányba kerül. Nyíregyházán is így történt, az első negyed után 15 ponttal vezettek a hazaiak. A folytatásban ezúttal azonban ellentétben a korábbi idegenbeli meccsekkel, mivel csupán a fiatal Mucza Tamás (18/12 pont) és Stefán Dávid (12 pont, 9 lepattanó) nyújtott átlag fölötti teljesítményt, nem sikerült felzárkózni. A duplákat igen gyengén (19/57, 33,33%) dobó Honvéd simán kikapott.


Zöld csoport

Ford Ivanics-Budafok - SMAFC 97-82

Bár egy negyed után úgy tűnt, sima lehet, a vártnál jóval nagyobb, keményebb ellenállásba ütközött a veretlen Budafok a SMAFC ellen. Félidőben a vendég soproniak vezettek, s a 3. negyed után döntetlen volt az állás. Tursics Krisztián (35/12 pont, 12 gólpassz) remek napot fogott ki, Horváth Márton (11 pont, 10 lepattanó) hasznos játékkal és dupla-duplával vette ki részét a sikerből, s Fehér Csaba (11 pont, 5 lepattanó, 4 szerzett labda, 6 gólpassz) sokoldalú játéka is kellett a Budafok sikeréhez, amely a végére azért felőrölte tartalékos ellenfele ellenállását.

Salgótarján - MAFC II 74-43

A MAFC II eddigi meccsein remekló Bordács Soma hiányában Siklós Olivér (24 pont, 7 lepattanó, 8 szerzett labda) eléggé magára maradt a pontszerzés tekintetében, Fehér Ákos (9-9 pont és lepattanó) jutott még 9 pontig, igaz, mindketten sokat vállaltak. Siklós 12 pontot szerzett akcióból, s 12-t büntetőből. A bajnokesélyes nógrádiak fölényes győzelmét nem tudta megakadályozni a MAFC.

BKG Príma SE - Óbudai Kaszások 99-62

Az első negyedben parádés dobóformát mutatva - 6/7 tripla - jelentős előnyt szereztek a szigetszentmiklósiak,  az óbudai csapatból kezdetben csupán Kollár Zsombor (24/9 pont, 3 lepattanó, 6 eladott labda) nőtt föl a feladathoz. A két közpéső negyedben Reiter Bence (10/6 pont, 7 lepattanó) és Van der Meer Lóránd (10/6 pont) révén kiegyenlítetté tette a játékot a Kaszások, de a záró etapban megint fölényben játszott, s fölényesen nyert a Szigetszentmiklós.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus