A Vasas idegenben is legyőzte a MAFC-ot

Másodszor is a Vasas nyerte a fővárosi derbit, miután vasárnap délután idegenben is legyőzte a MAFC együttesét. Ahogy az lenni szokott, vegyes a fővárosi összkép, a BEAC fiataljai pedig ismét a saját bőrükön érezhették, mekkora a különbség az élvonal és a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság között.

Az első félidőben végig szoros volt az állás a budapesti derbin, váltott vezetéssel fej-fej mellett haladt a két együttes. A Vasas védelme számára ekkor szinte tarthatatlan Smith (27/12 pont, 4 lepattanó, 5 szerzett labda, 3-3 gólpassz és eladott labda) jóvoltából többnyire a hazaiak vezettek, szünetben 2 pontos MAFC-vezetést mutatott az eredményjelző. A második félidőt 6-0-lal kezdte a Vasas, amelynek játékát remekül szervezte Ronnie Taylor (16 pont, 7 lepattanó, 11 gólpassz). Ettől kezdve a MAFC végig futott az eredmény, s ellenfele után. A vendégek elsősorban Pacher (27/3 pont, 9 lepattanó, 6 eladott labda) ponterőssége révén tartani tudták néhánypontos előnyüket, sőt a záró szakasz elején 10 ponttal elléptek. A hazai csapat megnyitotta a hosszú hajrát, és hibátlanul dobó csapatkapitánya, Misek Levente (14/9 pont, 2/2 dupla, 3/3 tripla, 1/1 büntető) vezérletével  egy ízben egyetlen pontra megközelítette ellenfelét. Úgy tűnt azonban, hogy a felzárkózás túl sokat kivett a hazai játékosokból, a kritikus pillanatokban a Vasas újítani tudott, s szünet után egy-két kisebb megingástól eltekintve végig uralva a játékot megérdemelten nyert 83-77-re. A MAFC hazai vereségében az igen gyenge, 50% alatti 6/14-es büntetőzés is közrejátszott.

Hiába nyerte meg a páros negyedeket a zalaegerszegi női együttessel szemben a szoros eredmény, esetleg egy bravúr reményében pályára lépő BEAC, a páratlan negyedekben nyomasztó volt a vendég egerszegi együttes fölénye. A múlt hét végén a Hepp-kupát magabiztosan elhódító BEAC fiataljai közül ezen az összecsapáson - s ez is mutatja, mennyire más "kávéház" az élvonal és a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság - Süle Krisztinának (18/12 pont, 5 lepattanó) nem akadt igazi társa a pontszerzésben, talán még Suppán Anna (8 pont, 7 lepattanó) dicsérhető. A harmadik negyedben írd és mondd 4, azaz négy pontot szerzett a BEAC, amely végül simán, 72-49-re kikapott.

Másnap aztán az előbb említett másodosztályban már akadtak, akiknek "futott a szekér" a BEAC-fiatalok közül. Két dupla-duplát elérő játékosa, Lelik Réka (28/12 pont, 15 lepattanó, 7 szerzett, 6 eladott labda, 4 gólpassz) és Suppán Anna (24 pont, 11 lepattanó, 7 szerzett labda) remeklésére építve szünetig 20 pontos előnyt szereztek a BEAC fiataljai Baján, ahol László Boróka (11 pont, 8 lepattanó) sem állt messze a dupla-duplától. A harmadik negyedben ugyan a hazaiak ráijesztettek a fővárosi alakulatra, 6 pontra feljöttek a negyed végére, de a BEAC újítani tudott, s végül 83-71-re nyert.

Mivel hét végén az élvonalban szabadnapos volt, igen erős összetételű második csapattal állt fel az MTK a Vasas ellen, s  Wéber Fruzsina (22 pont, 9 lepattanó), valamint Tarnai Kata (15/3 pont, 5 gólpassz) jó játékára építve egy negyed után még vezetett. A két középső negyedben azonban a vendég pasarétiek Dombai Réka (20/6 pont, 6 szerzett labda, 4 gólpassz), Bernáth Réka (16/9 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) és Solymosi Noémi (14 pont) vezérletéve rákényszerítették akaratukat a városmajoriakra, s végül érvényre juttatva a papírformát 76-64-re győztek.

A férfi másodosztályban a Honvéd szünetben még 5 pontos hátrányban volt a békésiekkel szemben, de szünet után a Kováts Róbert (13 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz), Stefán Dávid (13 pont, 6 lepattanó) centerkettős hatékonysága, Szalay Ákos (12 pont, 4 gólpassz) eredményes és jó szervezőjátéka, és Tóth Bence (11/9 pont, 3/4 tripla) jó dobóformája révén fordítani tudott, s végül 77-66-ra győzött.

A MAFC fiataljai erősen tartalékosan, többek között Bordács, Kucsora, Molnár és Pápai nélkül utaztak Miskolcra, ahol a második negyedtől ugyan Szanyi Róbert (18/6 pont, 5 lepattanó), Fehér Ákos (15/9 pont, 5 eladott labda, 3 gólpassz) és Siklós Olivér (14 pont, 5 lepattanó) vezérletével partiban voltak a hazaiakkal, ám az első negyedet 37-16-ra, a meccset pedig 109-77-re elvesztették.

Az Óbudai Kaszások alaposan megizzasztotta az utóbbi hetekben rendre kiütéses, 30-40 pontos győzelmeket arató, télen jelentősen megerősödő, 3 korábbi válogatott játékost foglalkoztató DEAC-ot. A bátran, veszítenivaló nélkül, jól kosárlabdázó óbudaiak Joseph Prophet (27/3 pont, 7 lepattanó, 6 eladott labda) és Nagy Szabolcs (18/6 pont, 4 lepattanó, 6 blokk) vezérletével az első félidőben már volt, hogy 11 ponttal is vezettek, de a félidő végén visszajött a DEAC, szünetben 1 pont volt az óbudai előny. Térfélcsere után, a harmadik negyedben a védekezésén szigorító debreceni gárda azt a játékát hozta, amellyel az eddigi idei meccsein rendre jókora verést mért ellenfeleire. Ezt a szakaszt 30-13-ra nyerték a debreceniek, a meccset pedig végül 87-75-re, de a Kaszások gárdáját egyrészt dicséret illeti, mert felnőtt a feladathoz, s játéka, tisztes veresége a csoport többi tagjának is utat mutathat, arra, hogyan, mi módon lehet megnehezíteni a DEAC dolgát.

A nyugati csoportban a Drevenka Dávidot nélkülöző Budafoknak nem volt esélye Győrben, a lepattanózást 43-21-re nyerő hazaiak 108-74-re nyertek. Budafoki részről Fehér Csaba 16/6 ponttal - igaz 19 mezőnykísérletből - és 7 gólpasszal, Mészáros Bence 14 ponttal, Verbényi Kálmán pedig 13 ponttal és 8 lepattanóval zárt.

Az éllovas Veszprém a páros negyedekben abszolút dominált az egyik legjobb játékosát, Beák Gábort nélkülöző Tehetséges Fiatatalok Budapest otthonában, a vendégek 43-17-re nyerték a lepattanózást, így hiába küzdött hősiesen Szobi Dániel (25/9 pont), gyakran magára maradt pontszerzés tekintetében. Tóth Dávid 10/6 ponttal zárt, a mérkőzést pedig simán, 77-55-re nyerte a Veszprém.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus