A Vasas nyerte a női derbit

A "több lábon álló" Vasas remek kezdésének köszönhetően legyőzte az MTK-t a női szomszédvárak rangadóján, a férfi élvonalban nem sikerült a MAFC debütálása a Gabányi-csarnokban, az újonc DEAC nyerni tudott a fővárosban.

Vasas Akadémia - MTK-Budapest 68-59

Az első 8 percben óriási fölényben játszott, s 17-4-re vezetett a Vasas az MTK ellen a Pasarét-Városmajor szomszédvári női derbin. Böröndy Vivien (18/3 pont, 4-4 lepattanó és eladott labda) beindította a hazai "hengert", s később villant Jefimija Karakasevics (11 pont, 8 lepattanó, 6 eladott labda), Josephine Kalu (12/3 pont, 6-6 lepattanó és gólpassz, 5 szerzett labda) és Dúl Panka (9/3 pont, 4 lepattanó) pedig beemelt egy-egy triplát. Az első szakasz végén szerzett előnyét gond nélkül őrizte a Vasas, a záró negyed közepén 63-46-ra vezettek a hazaiak. Hogy az MTK nem szakadt le jobban, s hogy a második negyedtől kiegyenlítetté tudta tenni a játékot, az elsősorban Szabó Flóra (18 pont, 8 lepattanó) érdeme volt. A hajrában Adamecz Lilla (16/9 pont, 8 lepattanó, 3-3 gólpassz és szerzett, 5 eladott labda) két triplájára építve egy 9-0-lal 10 ponton belülre került, de szorossá tenni nem tudta a találkozót, a Vasas végig vezetve 68-59-re győzött.

MAFC - DEAC 70-75

Bennet Davis (17/3 pont, 9 lepattanó) és Amin Hot (18/6 pont, 6 lepattanó, 4 szerzett labda, 8 gólpassz) vezérletével parádésan kezdett első igazi hazai meccsén, a Gabányi csarnokban a MAFC, amely 10-2-re elhúzott. Aztán... mintha "elvágták" volna, az újonc debreceni gárda egy 15-2-es rohammal fordított, s egyértelműen irányította a játékot. A második negyed közepén már 12 ponttal vezetett a DEAC. Ezt követően üldözőverseny vette kezdetét, a teltházas, jó hangulatú találkozón a hazaiak többször is felzárkóztak, de amikor igazán szorossá tehették volna a meccset, rendre hibáztak. Érződött, hogy van nyomás a fővárosiakon, a kritikus helyzetekben többször is rossz döntést hoztak, amikor dobhattak volna, passzoltak, s akadt, amikor ritmustalanul, szorongatott helyzetből emelték rá a triplát.

Fodor Márton és Misek Levente is eljutottak 10/3 pontig, ám kettejük együttes triplamutatója 2/15 volt. A DEAC centere, Lauderdale bokasérülést szenvedett, Kósa Tamás pedig 2 sportszerűtlen hibával a kiállítás sorsára jutott, s gyakran játszott alacsony szerkezetben a DEAC. A MAFC-nak azonban még mindezek ellenére sem sikerült fordítani. Will Neighbour és Dusan Cvetkovics 11 pontot és 10 lepattanót hozott össze, szépséghiba, hogy a vékonyka "dupla-dupla" a két légiós magas ember "össztermése", 5/17-es közös mezőnymutatóval, ráadásul a hazai pályán elég "karcsú" 6/33-as (18,18%) triplamutató is közrejátszott a 75-70-es MAFC hazai vereségében.
 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus