A végjáték a Vasasé volt a budai derbin

A második félidő elején az MTK csupán 6 pontos hátrányban volt a PEAC otthonában - eddig bírták a városmajoriak. A budai derbi fordulatos, végig szoros, kiélezett volt - a hajrában a pontosabban játszó Vasas a BEAC fölé kerekedett.

PEAC-Pécs - MTK 90-56 (18-15, 18-11, 25-12, 29-18)

Jól kezdett az MTK, Andrija Cvitkovics (14 pont, 6 lepattanó), majd Székely-Horváth Zsuzsanna (14/9 pont) révén 5 ponttal elléptek. Rendezte sorait a PEAC, viszont Szabó Bettina (6/6 pont) rögtön pályára lépése után triplával "köszönt be". A szakasz második felében  egy 11-3-mal fordított a PEAC. A második negyedben Horváth Bernadett (5/3 pont, 7 eladott labda, 3 gólpassz) találataival próbálták tartani a lépést a hazaiakkal a kék-fehérek. Ez a félidő hajrájáig sikerült, a játékrész 6-0-s hazai rohammal, s 10 pontos PEAC-vezetéssel zárult.

Hazai duplára Székely-Horváth révén két triplával felelt az MTK, amely így szorossá tette a meccset. Utána azonban a pécsi együttes, amely egy "teniszes" 15-0-lal 20 pont fölé növelte előnyét, a szakasz közepén döntő csapást mért a fővárosiakra. Az összecsapás eldőlt, nyomasztó fölénybe került a PEAC, szétesett az MTK. A hazaiak 11-2-vel kezdve a negyedik negyedet fölényessé tették sikerüket, a végén már - talán a hétvégi fordulóra gondolva - az edzők mindkét oldalon pályára küldték a kiegészítő embereket.


Vasas Akadémia - BEAC-Újbuda 70-66 (22-17, 19-21, 10-13, 19-15)

A hazaiak kezdtek jobban, 4-0-ra, majd 6-2-re vezettek, ám a triplát szerző Süle Krisztina (11/3 pont, 5-5 lepattanó és eladott labda, 4 gólpassz) vezérletével egy 9-3-mal fordított a BEAC. Hullámzó volt a játék, a palánk alatt rendre ügyesen megjátszott Mérész Beatrix (14 pont, 5 lepattanó) kosaraival visszaszerezte a vezetést a Vasas. Centerpárbaj következett Jefimija Karakasevics (27/3 pont, 15 lepattanó, 3 blokk), illetve Barnai Judit (13 pont, 7 lepattanó, 3 blokk) találataival. A szakasz hajrájában egy 6-0-lal ellépett a Vasas. A negyed Szabó Dóra (12/6 pont, 6 lepattanó, 4 eladott labda) büntetőivel, s 5 pontos pasaréti vezetéssel zárult. 

Barnai kosarára egy 8-2-vel - benne egy Karakasevics tripla - válaszoltak a hazaiak a második negyed elején, időt is kért Balogh Judit. Rendezte is csapata sorait, Szabó Dóra pedig elkapta a fonalat, triplát s két duplát dobva a szakasz közepén egy 11-2-es rohamra vezette csapatát, így hamar ledolgozta hátrányát a BEAC. Karakasevics és Böröndy Vivien (8 pont, 5 szerzett labda, 3 gólpassz) révén a hazaiak új erőre kaptak, elléptek. A félidő végén a BEAC Kovács Vanessza (6 pont, 5-5 lepattanó és eladott labda) jóvoltából "tapadt" vendéglátójára, félidőben 3 ponttal vezetett a Vasas.

Süle duplájával szünet után minimálisra csökkent a hazai előny. Állandósult a párpontos hazai vezetés, de Karakasevics légióshoz méltón vezére volt a Vasasnak, a 3. negyed közepén dupla-duplánál járt. Élesedett a küzdelem, kevés volt a kosár. A negyed hajrájában Barnai és Pusztai Petra (10 pont, 3-3 gólpassz és eladott labda) vezérletével ledolgozta hátrányát a BEAC, döntetlenről indult a záró etap.

Ennek elején Böröndy büntetőivel ismét a Vasas szerzett vezetést, de Süle egalizált. Karakasevics büntetői után Szabó D. újabb hármasával hosszú idő után ismét a vendégek vezettek. Fordult a kocka, egy 7-1-gyel megugrottak a vendégek. A szakasz közepén Mérész 2+1-es akciójával, majd a nigériai irányító, Josephine Kalu (10 pont, 4 szerzett labda, 6 gólpassz) kosarával újra a hazaiak jártak előrébb. E két villanás egy 13-2-es hazai rohamot vezetett fel, a végjátékban pontosabban játszó Vasas kerekedett felül.
 

Foto, Slide - peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus