Akár a fővárosi finálé is összejöhet a férfi Hepp-kupában

A Győrben zajló Zsíros Tibor férfi Magyar Kupa nyolcas döntőjében nincs fővárosi csapat, a Hepp-kupa négyes döntőjében viszont kettő is - óriási bravúr árán egy fővárosi finálé is összejöhet.

Ma délelőtt elsőként a Tehetséges Fiatalok Budapest csapata kvalifikálhatja magát a sorozat holnapi fináléjába. Nem lesz könnyű dolga Merim Mehmedovic legénységének, hiszen a tavaly még élvonalbeli Nyíregyháza ellen próbálja kiharcolni a döntőbe jutást. Még nagyobb bravúr lenne a Vasas II csapatától, ha beverekedné magát a fináléba, az NB II Közép B-csoportját veretlenül vezető gárdát az NBI/B egyik nyugati élcsapata, az Oroszlány próbálja megállítani. Annyi pikantériája mindenképpen van a találkozónak, hogy az előző évad végén a Vasas és az Ororszlány vívta az NBI/B döntőjét, s mint ismeretes, a fővárosi gárda vívta ki a legmagasabb osztályban való szereplés jogát. A kora délután, 14 órakor kezdődő összecsapáson várhatóan mindkét oldalon lesznek olyan játékosok, akik részesei voltak a tavalyi finálénak...

A női élvonalban szombaton a Vasas az élcsapattá előlépő Szekszárdhoz látogat, az MTK pedig a Diósgyőrt fogadja. Egyik meccsen sem a fővárosi együttes az esélyes, s ugyanez áll a vasárnap délutáni BEAC-Győr összecsapásra is. Viszont ha azt nézzük, hogy az előző fordulóban az MTK egy félidőn át a Cegléddel, a Vasas három negyeden át a Sopronnal. a BEAC pedig 37 percen át a Diósgyőrrel volt "partiban", akkor bizony nem elképzelhetetlen, hogy meglepetés(eke)t szerez egyik vagy másik fővárosi női együttes.

A férfi másodosztályban a Hepp-kupa döntő miatt most hétvégén csupán néhány meccset játszanak. A budapesti együttesek közül a Honvéd az érintett, amely Miskolcon a MEAFC-nak próbál visszavágni az őszi hazai vereségért.

A női másodosztályban (Női Amatőr Nemzeti Bajnokság) viszont "nagyüzem" lesz. A keleti csoportban szombaton délután 18 órától MAFC-Vasas fővárosi derbire kerül sor, vasárnap pedig az NKE csapata 16 órától alsóházi rangadón fogadja a Szolnoki MÁV együttesét. Szintén vasárnap az MTK második csapata a helytállás reményáben utazik az éllovas Nyíregyházához.

A nyugati csoportban a hét közben Tatán magabiztos, 83-59-es győzelmet arató (Karlócai Julianna 23/6 pontos, 18 lepattanós, Miháczi Dia 11 pontos, 18 lepattanós dupla-duplát ért el 7 gólpasszal, Mányoky Judit pedig 24/18 ponttal, 8 lepattanóval és 6 gólpasszal zárt) TFSE ma este 18 órától a Dávid Kornél KS együttesét fogadja, a BEAC fiataljai pedig - akik hét közben a Kanizsai Vadmacskák együttesét fektették két vállra, fölényes, 101-66-os győzelmet aratva (Lelik Réka 22/12 pont, 9/12 mezőnyből, 4 lepattanó, 5 gólpassz, Barnai Judit 16 pont, 5 lepattanó, 2 blokk) - szombaton Szombahelyen lépnek pályára, mindkét fővárosi együttes esélyes az újabb győzelemre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus