Az MTK idegenben is legyőzte a BEAC-ot

Bővelkedett fordulatokban a BEAC-MTK fővárosi női alsóházi rangadó, amelynek végét a vendégek bírták jobban, így másodszor is legyőzték nagy riválisukat, s a BEAC továbbra is nyeretlen. A Vasas a harmadik negyed közepéig volt partiban a Győrrel. A férfiaknál a három meghatározó játékosát nélkülöző MAFC-nak nem volt esélye Kaposváron.

Női NB I

BEAC-Újbuda - MTK Budapest 61-66

Kiegyenített játékkal, váltott vezetéssel indult a két fővárosi csapat alsóházi rangadója. Hazai részről Pusztai Petra (14 pont) parádézott, az MTK csapatából az első percekben a tavaly még a BEAC-ban kosarazó, eztúttal volt csapata ellen dupla-duplát elérő Szabó Flóra (11-11 pont és lepattanó) volt a legveszélyesebb. A negyed végén Székely-Horváth Zsuzsanna (9/6 pont, 5 lepattanó) és Süle Krisztina (11/9 pont, 7 lepattanó,3 eladott labda, 4 gólpassz)  "váltott" triplát, a szakasz 1 pontos BEAC-vezetéssel zárult. A második negyed elején Süle, valamint Suppán Anna (15 pont - 18 mezőnykísérlet -, 7 lepattanó, 3-3 szerzett és eladott labda) jóvoltából egy 11-0-s 3 percet "repesztve" megugrott legnagyobb riválisától a BEAC. A félidő végén egy 7-2-vel, utolsó "akkordként" Horváth Bernadett (13/9 pont, 3-3 lepattanó és eladott labda, 5 gólpassz) triplájával 10 pontra zárkózott föl az MTK.

Az első félidőt jól záró MTK "lendületben maradt", Szabó, valamint Adamecz Lilla (8/6 pont - 12 mezőnykísérlet -, 8 lepattanó, 6 gólpassz) villanásaival 10-2-vel indítva a második félidőt hamar feljött 2 pontra. Suppán vezérletével kapott új erőre a BEAC, amely egy 9-2-vel újra ellépett. A roppant fordulatos negyed egy Horváth B. vezette 8-0-s MTK rohammal és 1 pontos BEAC-vezetéssel zárult. A negyedik negyed elején Wéber Fruzsina (8 pont, 3 lepattanó) kosaraival fordított az MTK. Érződött a tét, közel 2 és fél percig nem született kosár, majd Suppán kosarával visszavette a vezetést a BEAC, ám a hajrá egyértelműen az MTK csapatáé volt. A záró negyed második felében képtelen volt pontot szerezni a BEAC, talán Koch Dóra (3/3 pont) triplája "sokkolta" a sereghajtót, a hajrában nyugodtabb és pontosabb MTK végül a maga javára fordította a találkozót a negyedik negyedben mindössze 4 pontot szerző vendéglátókkal szemben.

Győr - Vasas 96-62

14-2-es "repülőrajttal" próbálta a Győr a fővárosi együttes tudtára adni: sok jóra ne számítson a találkozón. A negyed második felében elsősorban Josephine Kalu (18) és Böröndy Vivien (12/3) révén kiegyenlítetté tette a játékot a Vasas. A második negyedet 6-2-vel kezdték a hazaiak, tovább "nyílt az olló". Kalu vezérletével bemutatott egy 5-0-t a Vasas, majd állandósult a 10 és 15 pont közötti győri vezetés. a félidő végén Tóth Orsolya tartotta versenyben a Vasast. A második szakasz elején feljött 10 pontra a Vasas, de nem tudott a kritikus lélektani határon belülre kerülni a jól küzdő fővárosi együttes. A harmadik negyed közepéig tudta tartani a lépést a győriekkel a Vasas, 56-44 után a negyed második felében egy 15-0-s hazai rohammal eldőlt a találkozó. 
 

Férfi NB I

Kaposvár-MAFC 106-82

Az erősen tartalékos, három meghatározó játékosát, a sérült Davist és Miseket, valamint az eltiltott Hotot nélkülöző MAFC ellen lényegében az első félidőben eldöntötte a meccset a Kaposvár. A második negyedet Toney McCray (27/3 pont, 4 lepattanó, 7 eladott labda), az előző csapata ellen jó játékkal kirukkoló Fodor Márton (25/6 pont, 3-3 lepattanó és eladott labda, 5 gólpassz), valamint Dusan Cvetkovics (14 pont, 8 lepattanó) vezérletével kiegyenlítetté tette a MAFC, de a harmadikban ismét a vendéglátó somogyi gárda akarata érvényesült. A záró szakaszban a hazai csapat fiataljai ellen "kozmetikázott" valamitn veresége mértékén a MAFC, de ilyen összetételben nem volt esélye szoro meccset játszania Kaposvárott.

Foto, slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus