BEAC-lányok: bennmaradás

A BEAC negyedszer is legyőzte az MTK-t a szezon során, s ezzel bebiztosította bennmaradását a női élvonalban. A két NBI-es fővárosi férfi csapat is pályára lépett szombaton délután. A MAFC és a Vasas is ellentétes félidőket hozó mérkőzést játszott, csak amíg előbbi nagy előnyt leadva kikapott a Pakstól, addig utóbbi tetemes hátrányból fordítva legyőzte a Jászberényt.

 

A hölgyeknél az alsóházban a bentmaradás szempontjából döntő fontosságú mérkőzésen fogadta az MTK a BEAC csapatát. Remekül kezdtek a hazaiak, akik Benczurné Turóczi Nikolett (13/6 pont - 15 mezőnykísérlet -, 12 lepattanó, 4 szerzett, 6 eladott labda) és Zsovár Orsolya (13/6 pont, 7 lepattanó, 4 eladott labda, 5 gólpassz) egy-egy triplájára építve 10-2-es repülőrajttal indították az összecsapást. Süle Krisztina (9/3 pont, 4 gólpassz) triplával fújt "ébresztőt" a BEAC-nak, amely fel is jött 12-10-re, de a negyed hajrájában Benczurné újabb hármast dobott, Székely-Horváth Zsuzsa (10/6 pont, 4 lepattanó, 3 szerzett labda) is betalált távolról 6 pontos hazai vezetéssel zárult a nyitó etap.

A második szakasz elején Pál Szandra (9/3 pont, 3 lepattanó) büntetőire Szabó Bettina (8/6 pont, 4 eladott labda, 3 gólpassz) triplával felelt. 23-16-os MTK vezetés után azonban óriási fordulat következett, a vendégek Szabó Flóra (17 pont, 6 lepattanó) eredményességére, valamint Barnai Judit (8 pont, 19 lepattanó, 4 eladott labda, 3 gólpassz) mezőnymunkájára építve több mint 9 perces kosárcsendre kényszerítve a hazaiakat egy szédületes, 17-0-s rohammal "döntő csapást" mértek vendéglátóikra. Szünet után állandósult a 10 pont körüli BEAC-vezetés, a szakasz közepén egyszer került e lélektani határon belülre az MTK. A remekül kezdő hazai együttes a csapatként jobb BEAC-cal szemben alulmaradt - a szezon során immár negyedszer -, 60-49-re győztek az egyetemiek, s ez azt jelenti, hogy a BEAC biztos, hogy bennmaradt az élvonalban. 

Jól, határozott, pontos játékkal kezdett a MAFC, amely Sihota (12/6 pont, 10 lepattanó) vezérletével gyorsan megugrott 12-4-re. Utána megtört a hazai lendület, fordított az ASE, ám a negyed végén két sérülésből felépülő játékosa, Duvnjak (15/3 pont, 4 eladott labda, 3 gólpassz) és Kovács Ádám (5/3 pont, 3 lepattanó) révén 5 pontos előnyt szerzett a MAFC. A hazaiak lendületben is maradtak, Misek Levente (11/3 pont) és Polyák László (10/6 pont) is hozzátette a magáét. A második negyed közepén már 17 ponttal is vezetett a MAFC, ám a félidő hajrájában 7 pontra feljött a Paks. A második félidőt 10-0-lal kezdte az ASE, s az ekkor szerzett előnyét elsősorban Gilbert jóvoltából megtartotta a záró etap közepéig. A hajrában Misek és Duvnjak büntetőivel 1-re feljött a MAFC, de ekkor 3 triplával eldöntötte a meccset a maga javára a vendég együttes, amely végül 74-67-re győzött.

Kapkodva, idegesen, sok hibával kezdett a Vasas, a meccs elején Garamvölgyi Ákos (11 pont, 8 lepattanó) tartotta versenyben a hazaiakat, a nyitó etap végén pedig végén Horváth Ákos (10/6 pont, 3 lepattanó, 5 gólpassz) triplájával jöttek föl 3 pontra. A második 10 percben még inkább a vendég Jászberény akarata érvényesült, a gyengén védekező hazaiakkal szemben 46-34-re vezettek a jászságiak, a 3. negyed közepén pedig 59-40-re. Ekkor Sam Thompson (14/6 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) és Ryan Wright (15 pont, 9 lepattanó) villanásaira alapozva egy 9-0-lal 10 pontra visszajött a Vasas. A záró etap előtt 11 ponttal vezettek a vendégek. A 32. percben pedig 66-53-as jászberényi vezetést mutatott az eredményjelző. Ekkor azonban Andrew Pacher (13 pont, 6-6 lepattanó és eladott labda), valamint a 2 tripláját erre az időszakra "tartogató" Katona Róbert (6/6 pont) vezetésével, egy szédületes 18-0-s rohanással megfordította, s végül 84-79-re meg is nyerte a meccset a Vasas.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus