Botlott a Vasas, 102 pont különbséggel nyert a Csata

Jó kis derbit játszott egymással az ELTE-Fortis és a KLKS, 102 pont különbséggel nyert a Csata, az első negyedben erődemonstrációt bemutatva győzött fölényesen a TF a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság piros csoportjában. A fehérben a MAFC-nak nem volt esélye a győri fiatalokkal szemben. A zöld csoportban a Vasas második csapata erősen tartalékos összeállításban jól küzdött, de kikapott a PINKK otthonában.

Piros csoport

ELTE Fortis - Kiss Lenke KS 69-80

Az első félidőben Kapornai Dóra (16 pont, 3 eladott labda, 4 gólpassz), Galli Hirling Borbála (14 pont, 17 lepattanó, 4 eladott labda), Hizsnyik Dóra (13/3 pont - 14 mezőnykísérlet -, 7 lepattanó, 8 eladott labda, 3 gólpassz) és Tarnai Klára (12 pont - 14 mezőnykísérlet -, 6 lepattanó, 3 szerzett labda, 7 gólpassz) vezérletével kimondottan jól játszva erőn felül tartotta magát az ELTE Fortis. A KLKS a második félidő első felében Orosz Anett (14 pont, 9 lepattanó), Nagy Andrea (14 pont, 8 lepattanó, 5 szerzett, 6 eladott labda), valamint a roppant hasznosan kosarazó Nagy Zsófia (12 pont, 11 lepattanó, 4 szerzett labda, 6 gólpassz) vezérletével egy 13-0-s rohammal lényegében eldöntötte a meccset a maga javára.

Csata DSE - Szolnoki MÁV SE 130-28

A csoport eddigi eredményei alapján várható volt, hogy jelentős különbség lesz a felek között. Az első negyedet 31-2-re nyerő Csata egyetlen negyedben sem engedte 10 pont fölé a szolnoki együttest. Igazi egységes csapatmunkával nyerte meg végül 102 pont különbséggel a meccset a Csata, amelyből 9 játékos szerzett legalább 10 pontot. Pálinkás Enikő 17 pontjával, 9 szerzett labdájával és 8 gólpasszával alig maradt el a tripla-duplától. 

TFSE - Kecskeméti KC 79-45

A 31-7-re megnyert első negyedével "erőt demonstrált" a TF, amelynek fölénye ugyan a folytatásban már messze nem volt olyan nyomasztó, mint az első negyedben, de Gereben Dorka (11/6 pont, 5 lepattanó), Németh Alma (10 pont, 9 lepattanó), és Miháczi Diána (10 pont, 7 lepattanó, 3-3 gólpassz, szerzett és eladott labda) vezérletével magabiztos győzelemmel őrizte meg veretlenségét.


Fehér csoport

MAFC-Széchenyi KA Győr 73-88

Az első negyed közepén csupán 11-7-re vezettek a vendégek, ám a negyed második félőben remek dobóformát mutatva 30 pont fölé jutva megnyugtató, 13 pontos előnyt szerzett a győri csapat. Bár voltak felvillanásai a MAFC-nak, a játékot az első három negyedben egyértelműen uraló Győr 24 pontos előnyt épített ki a harmadik negyed végére. A záró szakaszban Fülep Csilla (15/3 pont, 4 eladott labda, 6 gólpassz), Abaházy Anna (10 pont, 8 lepattanó) és Hercze Szandra (10/6 pont, 4 lepattanó, 3-3 szerzett és eladott labda) vezetésével "kozmetikázott" vereségén a MAFC, de szorossá tenni nem tudta a találkozót.


Zöld csoport

PINKK SE - Vasas Akadémia 72-63

Tekintettel arra, hogy a Vasas első csapata e találkozó időpontjában a Cegléddel "tusakodott" az élvonalban, s a másodosztályú együttesben is számításba vett jó néhány játékosnak ott volt "jelenése", a PINKK otthonában valóban a második sor lépett pályára. A hazaiak teljes csapatukkal, több, az élvonalbeli együttesben is szereplő játékossal léptek pályára. A második negyed döntött a vendéglátók javára, akkor szétesett a pasaréti fiatalok játéka, elsősorban a védekezése, s jelentős hátrányba kerültek. Volt azonban tartásuk, Tóth Franka (13/3 pont, 8 lepattanó), Nadja Smailbegovics (13 pont, 5 lepattanó, 6 eladott labda) és Budácsik Dorottya (12 pont, 7 lepattanó) vezérletével a hajrában 5 pontra is feljöttek, de a végjátékban újított, s nyert a PINKK.


Foto, Slide - Csata DSE facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus