Budapest Női A: megőrizte veretlenségét a MAFC-BME

Rangadóval kezdődött az év, amelyet jobb hajrája révén a MAFC-BME nyert meg a BLSE-Csata ellen a Cziffra Mihály Budapest-bajnokság női A-csoportjában, ezzel a műegyetemi együttes megőrizte veretlenségét, és megerősítette vezető pozícióját.

A Tarnai Klára (17), Martina Aho (12), Kenyeres Anett (10) trió vezérletével az ELTE-NKE együttese minden negyedet megnyerve biztosan, 70-41-re győzött az MTK otthonában. Hazai részről egyedül Gróf Tímea (11) jutott 10 pont fölé, Budai Zsófia 9 pontig jutott.

A teljes dobólista itt elérhető!

Fordulatokban gazdag, küzdelmes mérkőzésen hiába adta Munteán Lili személyében a mezőny legeredményesebb játékosát a BLSE-Csata, ő eléggé magára maradt a pontszerzésben a rangadón, így Fülep Csilla (22/9) és Tarnai Kata (13/3) vezérletével a jobban hajrázó MAFC-BME kerekedett felül, s végül 64-58-ra győzött.

A teljes dobólista itt elérhető!

Egy negyed után még a Deák Dóra (11/9) vezette a BEAC-Bics vezetett, de a folytatásban a címvédő ICO Nagy Viktória (23) és druszája, Dőry Viktória (11/6) vezérletével átvette az irányítást, s végül 47-40-re megnyerte a küzdelmes összecsapást.

A teljes dobólista itt elérhető!

A 28-13-ra megnyert második negyedre, valamint elsősorban Nagy Andrea (16/6), Szabó Enikő (13/3) és Opitz Kitti (10) eredményességére építve a Kiss Lenke KS egy színvonalas, izgalmas mérkőzésen 72-68-ra legyőzte a Szolnoki Sportcentrum együttesét.

A teljes dobólista itt elérhető!

Minden negyedet megnyerve győzte le fölényesen, 67-36-ra a Szilágyi Gabriella (21), Turnár Ildikó (12) kettős vezérletével a BEAC-Budafok a szegetszentmiklósi székhelyű BKG DSE együttesét.

A teljes dobólista itt elérhető!

A páratlan negyedekben fölényben játszva Kléner Kata (23/15), Széky Krisztina (16/12) és Kratochvill Dóra (10/3) ponterősségére alapozva a Törekvés 75-59-re legyőzte a Szolnoki Sportcentrum csapatát.

A teljes dobólista itt elérhető!

Jó hajrájának, továbbá elsősorban Prohászka Dóra (23/9), Nyitrai Katalin (14) és Balogh Júlia (12/6) eredményes játékának köszönhetően a BEAC-Muff 75-62-re győzött a BKG DSE ellen.

A teljes dobólista itt elérhető!

Minden negyedet megnyerve, a Horváth Enikő (17/6), Fülep Csilla (15/3) kettős vezérletével a MAFC-BME fölényes, 69-21-es győzelmet aratott a Szolnoki Sportcentrum csapata ellen.

A teljes dobólista itt elérhető!


A bajnokság állása ezen a linken látható!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus