Budapest női A-csoport: Hihetetlen háromszoros hosszabbítás

Több igen szoros, izgalmas mérkőzést játszottak a közelmúltban a Cziffra Mihály Budapest bajnokság női A-csoportjában. Az élre mindenképpen a Törekvés és az ELTE-NKE találkozója kívánkozik, amely a hagyományos 40 helyett 55 perc, azaz három hosszabbítás után dőlt el.

Minden negyedet megnyerve fölényes, 105-52-es győzelmet aratott a Soós Alexandra (19/6), Orosz Anett (14), Básti Gabriella és Tuica Zsófia (11-11), Kozma Renáta (10/6) és Nagy Zsófia (10) vezette Kiss Lenke KS a BEAC-Budafok ellen, amelyből Turnár Ildikó 18, Vörös Zsanett pedig 10 pontig jutott.

A teljes dobólista itt található!

A hihetetlen izgalmak, fordulatok közepette éjszakába és háromszori hosszabbításba torkolló Törekvés - NKE mérkőzés ráadásaiban a nem autóval érkező jelenlévők aggódva pillantgattak óráikra: elérik-e még az utolsó buszt, villamost hazafelé. Kezdjük a végén: 82-75-re győzött a Széky Anna (25), Kléner Kata (17/3), Széky Krisztina (15/3), Boksay Katalin (11) kvartett vezette vendéglátó Törekvés az ELTE-NKE ellen. A hazai együttes 52-52-es 40 perc, valamint két 7-7-es 5 perces ráadás után a harmadikat 16-9-re nyerve diadalmaskodott  A vendégeknél Kulcsár Bianka 19/3, Vágvölgyi Fanni 16/3, Kapornai Dóra 12, Hizsnyik Dóra pedig 11/3 ponttal járult hozzá a résztvevők számára minden bizonnyal örök életre feledhetetlen mérkőzéshez, amelyen a jegyzőkönyv hosszabbítás rovata kis híján rövidnek bizonyult a 20.50.kor kezdődő összecsapáson.

Beliczay Zsolt, a győztes csapat edzője a következőket mondta a felejthetetlen mérkőzés kapcsán: - Én már huszonhárom éve foglalkozom kosárlabdával, de háromszori hosszabbítást még nem éltem át élőben. Csodálatos hangulat volt, óriási meccs, remek sportemberek mindkét oldalon, heroikus küzdelem, és meg kell említeni a két játékvezetőt is, akik egyetlen alkalommal sem akarták eldönteni a mérkőzést! Nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek a nem mindennapi eseménynek, hatalmas élmény volt!

A vesztes fél szakvezetője, dr. Gyarmati István így látta: - Felejthetetlen este volt! Próbáltam belenyúlni a mérkőzésbe, a hosszabbítások viszont már nem az edzőkről szóltak. Csalódott inkább az első tizenöt perc utáni "leolvadás" miatt voltam. Furcsa módon az elveszített mérkőzés után nem csalódott, sokkal  inkább büszke voltam, hogy a lányokkal egy ilyen sportélmény részese lehettem, s erről is beszéltünk a kollégával.

A teljes dobólista itt található!

A 17-4-re megnyert második negyedére, továbbá elsősorban Szuchy Márta (14), Kranjecz Zsuzsa (13) és Dénes Enikő (12) ponterősségére építve a BLSE-Csata küzdelmes mérkőzésen 59-49-re verte a Foyta Dorottya (15/6), Prohászka Dóra (11/3) duó vezette BEAC-Muff együttesét.

A teljes dobólista itt található!

Minden negyedet - volt, amelyet 20, akadt, amelyet 2 ponttal - megnyerve Majsai Virág (17), Tápai Andrea (15/3) és Katja Bondarcsuk (12) vezérletével a MAFC-BME simán, 85-43-ra verte a BEAC-Bics csapatát, amelyből egyedül Árvay Júlia (11) jutott 10 pont fölé, Lanczkor Nikolett 8 ponttal zárta a mérkőzést.

A teljes dobólista itt található!

Talán még a háromszori hosszabbításos meccs fáradalmaival a lábakban a Boksay Katalin (21) és Széky Anna (13) vezette Törekvés 4 nappal a felejthetetlen összecsapás után gyakorlatilag végig futott az eredmény, s a vendéglátó, az elsősorban Kozma Renáta (14), Berényi Luca (12) és Opitz Petra eredményességére építő Kiss Lenke KS csapata után, s végül 68-58-ra kikapott.

A teljes dobólista itt található!

Az ELTE NKE csapatán is érződhettek az 55 perces ütközet utóhatásai, hiszen az együttes  - amelyből ezúttal egyedül Kenyeres Anett (11) jutott 10 pont fölé - az első negyedet 19-5-re, a mérkőzést pedig 61-37-re veszítette el a  Fülep Csilla (14) és Majsai V. (11) vezette MAFC-BME ellen.

A teljes dobólista itt található!

Az előző évek két kiemelkedő csapata, a vendéglátó BEAC-Budafok és az ICO SE küzdelmes, nagy rangadót játszott egymással. Az Antal Andrea (13), Vörös Zsanett (10), Padányi Réka (9/3) trió vezette hazai együttes csupán egyetlen - az első - negyedet nyert meg, de ez elég volt a minimális, 1 pontos, 56-55-ös sikerhez a címvédő ellen, amelyből Hagara Zsuzsanna 16/3, Béres Eszter 14, Mansaré Finda 12, Szabó Anna pedig 10 pontot szerzett.

A teljes dobólista itt található!


A bajnoki tabella ezen a linkem látható!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus