Budapest-parádé: a MAFC és a Vasas is nyert

Tegnap délután kitettek magukért az élvonalbeli fővárosi férfi csapatok: a Vasas a Pécs, a MAFC pedig a Sopron együttesét fektette két vállra.

A szezont még Szolnokon kezdő Ryan Wrighttal erősödő Vasas a meccs elején állva hagyta a betegségek sújtotta pécsieket. Horváth Ákos (12/9 pont, 6 gólpassz) két triplájára épíve 8-0-s repülőrajttal indított Sárosi Bulcsú együttese, amely fokozni tudta a tempót, s a remek dobóformát kifogó Katona Róbert (17/15 pont, 5/5 tripla, 4 lepattanó, 3 szerzett labda), remek sorozatával a második negyedet egy 16-4-es száguldással kezdve a 13. percben 46-20-ra vezetett. Rendezte sorait, s egy 15-4-gyel 15 pontra feljött a PVSK, a szünetben 54-37-re vezetett a Vasas.

Térfélcsere után "szigorított" védekezésén a Pécs, s fokozatosan faragta le hátrányát. A 3. negyed hajrájában 4 pontra csökkent a fővárosi előny, lélektanilag a legjobb pillanatban emelte be harmadik hármasát Horváth Ákos. A záró szakaszt 6-0-lal indítva ismét megnyugtató, 13 pontos lett a hazai előny. Ekkor a légiósok léptek elő, Taylor (15/3 pont, 12 gólpassz), valamint a debütáló Wright (17 pont, 12 lepattanó) egyaránt dupla-duplával járult a sikerhez, amely azért nem született meg oly könnyen: a hajrában ismét felzárkózott 4 pontra a Pécs, de Katona 5. triplája pontot tett a találkozó végére: 90-80-ra győzött a Vasas.
 

A MAFC vezetett a meccs elején, majd a nyitó etap közepén fordított a több közelmúltban igazolt új játékossal, valamint új edzővel a Gabányi csarnokba érkező Sopron. A negyed második felében Polyák László (16/3 pont, 6 gólpassz) vezérletével egy 11-3-as rohammal 6 pontos előnyt szerzett a MAFC. A második negyedben Sihota (22/15 pont, 8 lepattanó) parádézott, s bár Ruják és Johnson révén tartotta a lépést a Sopron a hazaiakkal, Misek Leventének (12/9 pont, 2 szerzett labda, 3 gólpassz) és Poscicnak is voltak remek megmozdulásai. Szünetben 8 ponttal vezetett a MAFC.

Sihota triplájával indult a második félidő, majd Smith (13/3 pont, 9 gólpassz) is villant. Ezt követően tartotta 10 pont körüli előnyét a MAFC, sőt a negyed hajrájában Polyák és Misek villant, s 15 pontos előnnyel várhatta a záró szakaszt a fővárosi gárda. Ebben - bár Johnson és Mills mindent megpróbált, Misekék jó védekezésükkel több hibára tudták késztetni a láthatóan még nem igazán összeálló Sopront. A záró szakaszban egyszer került 10 ponton belülre a vendég együttes, de Smith két ziccerrel pontot tett a meccs végére, amelyet 87-77-re nyert meg a MAFC - teljesen megérdemelten.
 

A harmadik tegnap pályára lépő fővárosi együttesnél, a BEAC női csapatánál sem érheti szó a ház elejét: Balogh Judit együttese helytállt a még az Európa-kupában is "álló" PEAC-Pécs otthonában. Bár az első félidőt uralta az esélyes hazai együttes, a fiatal BEAC-nak volt tartása, Süle Krisztina (18/9 pont, 3-3 lepattanó és szerzett labda, 5 gólpassz), Barnai Judit (13 pont, 5 lepttanó) és Gocsmann Ágota (10/6 pont) ponterősségének köszönhetően megnyerte a második félidőt, sőt a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte föl magát, a 76-61-es vereség abszolút "vállalható" a BEAC csapatától.
 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus