Csak a BEAC-nak sikerült nyerni

Mozgalmas héten vannak túl az élvonalbeli csapatok, mindegyik pályára lépett. A Vasas végül a 8. helyen zárt a hölgyeknél, az MTK-nak pedig, bár közel állt a bravúrhoz, nem sikerült nyernie hét közben a PINKK otthonában. Az egyetlen sikerélményt a BEAC-os lányok élték meg, akik miután legyőzték, meg is előzték a PINKK csapatát. Férfi vonalon a Vasas Pakson maradt alul, a MAFC pedig saját pályáján szenvedett fájó(an sima) vereséget a Jászberénytől

Bár a Vasas jobban játszott, mint  Magyar Kupán, s az azt követő bajnoki negyeddöntőkön, összességében nem volt esélye a ZTE elleni párharcban. Az első meccsen, idegenben 90-73-ra kapott ki Igor Szkocsovszki együttese, amely első számú centerét, Cassandra Rochellt nélkülözve az első és az utolsó negyedben felnőtt a feladathoz, és légiósai, Radoszlava Bacsvarova (15/3 pont, 8 lepattanó), Szenzsena Csolics (12 pont - 17 mezőnykísérlet -, 7 lepattanó, 4 eladott labda, 6 gólpassz) és Latinca Dusanic (11/3 pont) vezérletével e szakaszokat "egálra" játszotta, de a két középső negyedben egyértelműen a zalai együttes akarata érvényesült.

A visszavágón, két nappal később az első negyed után még 5 pont előnye volt az ekkor már Bacsvarovát is nélkülöző pasaréti alakulatnak, amelyben Mérész Beatrix 10-10 pontos és lepattanós dupla-duplát ért el. A döntő fordulat a második negyedben következett, ezt 19-8-ra nyerték a zalaiak, a folytatásban a tartalékos Vasas már nem tudta szorossá tenni a meccset, végül 71-55-re nyert a ZTE, s lett 7., a Vasas pedig 8.

Az alsóházban izgalmas, helyenként színvonalas üldözőversenyben az MTK végül végül egyetlen ponttal 71-70-re maradt alul a PINKK otthonában. A hazaiak kezdtek jobban, elléptek 6 ponttal. Ettől kezdve hol Zsovár Orsolya (16/12 pont, 3-3 lepattanó és eladott labda, 4 gólpassz), időnként Szabó Bettina (14/3 pont, 3-3 lepattanó és gólpassz), olykor Székely-Horváth Zsuzsanna (13/9 pont, 6 lepattanó, 3 eladott labda, 4 gólpassz), eseteként Benczurné Turóczi Nikolett (13 pont 8 lepattanó) és Semsei Barbara (10 pont, 5 lepattanó) jóvoltából rendre felzárkóztak a városmajoriak, ám a baranyai együttes újból ellépett, s végül minimális különbségű győzelmet aratott. Az MTK a sereghajtó 11. helyen zárta a bajnokságot.

A BEAC-PINKK meccsen a 9. hely volt a tét, s mivel a baranyai együttes elküldte légiósait, az alsóházi rájátszás színmagyar bajnoksággá "nőtte ki" magát - érdekes  lenne megnézni, mire menne a BEAC és az MTK a többi csapat a PINKK-hez hasonlóan "légióstalanított", csak magyar játékosok alkotta állományával...

Szóval a BEAC-PINKK összecsapás, ahogy az várható volt, küzdelmes, kemény csatával kezdődött, félidőben 1 ponttal vezettek a hazaiak. Térfélcsere után már egyértelműen a Barnai Judit (14 pont, 18 lepattanó), Lelik Réka (14/3 pont, 4 lepattanó, 3 eladott labda) duó vezette BEAC akarata érvényesült, amely végül 66-53-ra győzött, s ugyanúgy 9. lett, mint tavaly - csakhogy akkor 10, most 11 csapatból. Az egyetemi együttes csupán két igazán tapasztalt játékost, Süle Krisztinát és Pál Szandrát felvonultatva két riválisát is maga mögé utasítva szerezte meg e helyezést, amely mindezek ismeretében szép és értékes Balogh Judit társulatának.

Férfi vonalon a Vasas egy meglehetősen kosárszegény találkozón 70-59-re kikapott Pakson. Sárosi Bulcsú együtteséből csupán Andrew Pacher (18 pont, 8 lepattanó) jutott túl a 10 ponton, Horváth Ákos (10/6 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz) pedig elérte.

A MAFC a Jászberényt fogadta, és két meghatározó magyar játékosa, Misek Levente és Lakits András nélkül a második negyed elején 10 pont fölötti hátrányba került. Hiába játszott Marquavius Smith (27/12 pont, 3-3 lepttanó és szerzett labda, 4 gólpassz) igen jól, egy fecske ezúttal sem csinált nyarat, ráadásul Garai Péter legénységéből többen is messze elmaradtak valós tudásuktól, így a csapatként jobb Jászberény megérdemelten nyert 79-66-ra.

Kedden 18 órától egy óriási téttel bíró Vasas-MAFC derbi lesz a Sport 11-ben. A tét nem más, mint a pályaelőny kivívása  a két gárda playout párharcában!


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus