Egy félidőt bírt az MTK a Vasas ellen

A Kiss Lenke KS Nyíregyházán, az ELTE-Fortis pedig Miskolcon szenvedett papírforma-vereséget a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság piros csoportjában. A MAFC egy színvonalas meccsen maradt alul a tataiakkal szemben a fehér csoportban. Szomszédvárak találkoztak a zöld csoportban, a Városmajorban, ahol az MTK fiataljai egy félidőn át tudták tartani a lépést a Vasas második csapatával - szünet után "hengerelt" a pasaréti együttes.

Piros csoport

Nyíregyházi Kosársuli - Kiss Lenke KS 86-66

Az első félidőben a hazaiak közel 20 pontos előnyt szereztek. Szünet után Szabó Enikő (16/6 pont, 7 lepattanó), Opitz Petra (14 pont, 9 lepattanó), Mészáros Anett (12/3 pont, 3 lepattanó, 4 szerzett labda) és Nagy Andrea (10 pont, 7 lepattanó, 5-5 szerzett labda és gólpassz) vezetésével már kiegyenlítetté tették a játékot a fővárosiak, de biztos hazai siker született.

Aluinvent DVTK Miskolc U23 - ELTE Fortis 66-47

A diósgyőri fiatalok 11 pontos előnyt szereztek az első szakaszban. A két középső negyedben Hizsnyik Dóra (12 pont, 3 lepattanó, 7 eladott labda) és Galli Hirling Borbála (8 pon,t, 11 lepattanó) jóvoltából kiegyenlítetté tették a játékot a fővárosiak, de a záró negyedben bebiztosították győzelmüket a hazaiak.


Fehér csoport

Tatai SE - MAFC 86-72

A páros negyedekben fölényben játszó Tata egy színvonalas mérkőzésen győzte le a lepattanózást 53-36-ra nyerő, jól küzdő MAFC-ot. A fővárosiaktól Fülep Csilla 18/6 ponttal és 5 eladott labdával, Abaházy Anna 37-es teljesítményindexet elérve 15 ponttal, 20 lepattanóval, 5 gólpasszal és 2 blokkal, Horváth Enikő 13/6 ponttal, 3-3 eladott labdával és gólpasszal, Tarnai Kata pedig 11/9 ponttal, 4-4 leapttanóval és eladott labdával emelkedett ki. A pattanózást simán nyerő MAFC vereségében közrejátszott, hogy a vendégek az eladott labdák tekintetében is jócskán "felülmúlták" (23-7) a tatai együttest.
 

Zöld csoport

MTK - Vasas 66-120

Az első félidőben remekül helytállt, s abszolút "partiban volt" a Vasas fiataljaival a már az élvonalban is bizonyító Zólyomi Karina (29 pont, 6 lepattanó, 4 eladott labda, 5 gólpassz) vezette MTK. Zólyomi mellé azonban érdemben csak Gróf Tímea (10 pont, 8 lepattanó, 3 eladott labda) tudott időnként felnőni. Szünet után már nagyon egyoldalú volt a játék, fokozatosan került egyre nagyobb fölénybe a "több lábon álló" Vasas, amely Mérész Beatrix (34 pont, 9 lepattanó, 4 szerzett labda, 3 gólpassz), Heljics Sara (26 pont, 8 lepattanó, 3 szerzett labda), Tóth Franka (15/3 pont, 7 lepattanó) és Tóth Dorina (14/6 pont, 3 lepattanó, 4-4 gólpassz és eladott labda) vezérletével "hengerelt" szünet után.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus