ELTE-BEAC: idegenbeli siker, ELTE-Fortis: hazai vereség

Csonka fordulót rendeztek a héten a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban. A fővárosi csapatok mérlege 2 győzelem 1 vereség. Az ELTE-Fortis az első félidőben "elengedve" a Diósgyőr fiataljait alulmaradt. Komplett összeállításában már nyerni tudott a címvédő, a BEAC második csapata, a Csata DSE pedig a Nyíregyháza elleni rangadót is fölényesen nyerte.

Piros csoport

ELTE Fortis - Aluinvent DVTK Miskolc U23 42-51

A küzdelmes mérkőzés első félidejében a gyengén dobó (15/55, 27%) hazaiakkal szemben "tízen túli", azaz 10 pont fölötti előnyt szereztek a diósgyőri fiatalok. Szünet után ugyan egyszer 4 pontra is feljöttek a Kulcsár Bianka (10/3 pont) és Galli-Hirling Borbála (5 pont, 10 lepattanó) vezette hazaiak, ám ennél szorosabbá nem tudták tenni a meccset.

Csata DSE - Nyíregyházi Kosársuli 102-57

A veretlenek csatájában a vendégek egy negyeden át tudták tartani a lépést a Csatával. A második negyedtől a Bernáth Réka (24/6 pont, 4 lepattanó, 3-3 gólpassz, szerzett  és eladott labda), Solymosi Noémi (23 pont, 7 lepattanó), Angyal Barbara (21/3 pont, 4-4 lepattanó és gólpassz) trió vezérletével fölénybe került, s a záró szakaszra "elfogyó" szabolcsi hölgyekkel szemben a végén közel 50 pontos győzelmet aratva őrizte meg veretlenségét a Csata.

Fehér csoport

Tatabánya - ELTE-BEAC Újbuda 45-69

Az első meccsén második csapata második sorával súlyos vereséget szenvedett a címvédő, amely Tatabányán már teljes, első sorával felállva Szabó Dóra (18/12 pont, 8 lepattanó), Pusztai Petra (18/9 pont, 4-4 gólpassz és szerzett, 6 eladott labda) és Gocsman Ágota (10/3 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) vezérletével biztos győzelmet aratott. A jónéhány ex-BEAC játékossal felálló hazaiak ellen.

Foto, Slide - Csata DSE facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus