"Évnyitó" - győzelem nélkül

Bár a MAFC férfi csapata közel állt hozzá, nem sikerült egyetlen fővárosi élvonalbeli csapatnak sem nyerni az idei első bajnoki fordulóban, az MTK-Győr női összecsapást elhalasztották.

A hölgyeknél a BEAC 5-2-re még vezetett a bajnok Sopron ellen, de ezt követően a vendégek egy 17-0-s rohammal elléptek, majd a második negyed első felében egy 14-3-mal 20 pontos előnyt szereztek, s ezzel lényegében eldőlt a meccs. Szünet után főként Pusztai Petra (15/3 pont), Süle Krisztina (12/12 pont, 5 lepattanó) és Barnai Judit (9 pont, 5 lepattanó) eredményessége révén időnként kiegyenlítetté tette a játékot a BEAC, de a bajnok érvényre juttatva a papírformát 98-67-re nyert.

Nagyot léphetett volna, s egy negyed után még úgy tűnt, lép is a legjobb nyolc közé jutás felé a Vasas női együttese a PINKK otthonában. A piros-kékek a felnőttek között is egyre markánsabb teljesítményt nyújtó Dúl Panka (15 pont, 7 lepattanó), Cassandra Rochel (15 pont, 6 lepattanó), valamint a gyenge dobóformát kifogó, de hatalmas mezőnymunkát végző Snezena Csolics (10/3 pont, 3/19 mezőnyből, 7 lepattanó, 5 szerzett labda, 6 gólpassz) vezetésével 10 pontos előnyt szereztek az első negyedben. A Vasas előnye ugyan fokozatosan csökkent, ám még a 33. percben is vezetett Igor Szkocsovszki csapata. Az utolsó 6 percre azonban "elfogyott" a Vasas, ebben az időszakban egy 20-4-es száguldást bemutatva fordított, s összességében a vártnál nagyobb különbséggel, 72-57-re nyert a PINKK.

Az MTK-Győr női találkozó elmaradt az MTK kérésére. A városmajoriak azért kérték a halasztást, mert nem tudták volna játékra megfelelő hőmérsékletűre fűteni a csarnokot. 

A férfiaknál a MAFC a Kaposvárt fogadta, és egy hektikus, inkább küzdelmes, mint látványos meccset játszott ellene. Az első félidő jelentős részében Smith tripláira, valamint Lakits ügyes labdaszerzéseire s egy-két bravúros kosarára támaszkodva vezetett a fővárosi csapat. A félidő végén azonban "túlpörgött" a vezetőedzőként debütáló Jakab Máté együttese, s ezt a somogyiak könyörtelenül büntetve szünetre 5 pontos előnyt szereztek. Térfélcsere után a Kaposvár sokáig tartotta szűk előnyét, a MAFC-ot Matija Poscic (12/3 pont, 5 lepattanó) és Polyák László (7 pont, 6-6 lepattanó és gólpassz) tartotta versenyben. A záró szakaszban Robbie Sihota  (22/6 pont, 7 lepattanó) remek sorozatával fordított, s visszavette a vezetést a MAFC. Az izgalmas végjátékból a somogyiak jöttek ki jobban. A MAFC a végén a győzelemért támadhatott, ám Smith a palánk aljába vágta a labdát, így a végén a somogyiak örülhettek, 72-71-re győztek.

Reálisan nézve teljes csapattal sem lett volna sok esélye a Vasasnak a remekül menetelő Körmend otthonában, ám a minap Szolnokról igazolt Wright még nem játszhatott, Thompson pedig betegség miatt nem léphetett pályára. Érvényesült a papírforma, a nagy kedvvel játszó Körmend a félidőben 64-29-re vezetett, s végül 112-64-re nyert. A fővárosiaktól Taylor 19/6 ponttal zárt, volt 3 gólpassza, de eladott 6 labdát, Pacher 17/6 pontig és 8 lepattanóig jutott, Garamvölgyi pedgig 10 pontot és 6 lepattanót szerzett.


Foto, Slide - Girgász Péter, MAFC Kosárlabda facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus