EYBL: Három győzelem, két vereség Lengyelországban

Megkezdődött az EYBL-sorozat, a hét végén az U20-as korosztály csapatai Lengyelországban,  Wladyslawowo városában szerepeltek. A Dinnyés Attila és Lelki József irányította Budapest válogatott három győzelem mellett két vereséggel zárta a tornát.

Fiataljaink orosz rivális, a szentpétervári Olimp '97 ellen kezdték meg szereplésüket. Jól kezdtek a fővárosiak, Bordács Soma és Steier Bence révén 16-9-re nyerték a nyitó etapot, ám a két középső negyedben mindössze 13 pontra voltak képesek a srácok, 5 pontos hátrányból várhatták a záró etapot. Ennek közepén sikerült átvenni a vezetést, ám a fordítás túl sokat kivett a srácokból, a vége az oroszoké volt, akik 47-43-ra győztek.

A meccs statisztikáját ezen a linken eléritek!
 

Következett a svéd Alvik elleni csata, amelyen az első három negyedet egyértelműen "uralták" fiataljaink, s végül minden negyedet nyerve magabiztos, 53-32-es győzelmet arattak, a szakvezetők pihentethették a kulcsjátékosokat. A meccseken egyébként azért is született aránylag kevés pont, mert egy-egy találkozón 10 helyett 8 percesek voltak a negyedek.

A meccs statisztikáját ezen a linken eléritek!
 

A torna második napjának délelőttjén újabb svéd ellenfél várt csapatunkra. A Budapest válogatott elsősorban a Katona Bence, Nagy Gergő, Sólyom Botond trió révén remekül kezdve 22-11-re nyerte az első negyedet. A folytatásban ugyan a játék kiegyenlítettebb lett, de Bordács Soma vezérletével folyamatosan nőtt az előny, s végül 68-51-re győztek a fővárosiak.

A meccs statisztikáját ezen a linken eléritek!
 

Következett az észt Kalev Tallin elleni összecsapás, amelyen "beragadtak" a rajtnál fiataljaink, s az első negyedben 9 pontos hátrányt szedtek össze.  A második szakaszt ugyan ha 1 ponttal is, de megnyerték a srácok, ám a harmadik etapban ismét csak 7 pontra voltak képesek. Bár volt tartásuk, a záró szakaszt ismét "elvitték", de igazán szorossá már nem tudták tenni a meccset, 51-41-es észt siker született. 

A meccs statisztikáját ezen a linken eléritek!
 

A torna záró napján, azaz ma reggel a nyitómecset játszották a mieink, akik ismét parádésan kezdtek. Ezúttal egy hazai, lengyel gárda volt az ellenfél, s a Budapest válogatott 21 pontos előnyt szerzett az első félidőben. A 3. negyedben jött ugyan egy hullámvölgy, de a győzelem (62-52) nem forgott veszélyben.

A meccs statisztikáját ezen a linken eléritek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus