EYBL U20 - lettországi mérleg: 2 győzelem, 3 vereség

A Dinnyés Attila vezette Budapest-válogatott 2 győzelemmel és 3 vereséggel zárta a tornát.

A múlt hét végén Lettország fővárosában, Rigában és egy másik városában, Valmierában rendezték az U20-as EYBL-sorozat fordulóját. A Dinnyés Attila vezette Budapest-válogatott 2 győzelemmel és 3 vereséggel zárta a tornát. Amely meccseken megnyerték a lepattanózást a srácok, azokon a találkozókon győztek...

A fővárosi fiatalok az egyik hazai alakulat, a Ventspils ellen kezdték meg szereplésüket, és bár az első negyedet 16-12-re megnyerték, a másodikban sajnos "átrohantak rajtuk" a hazai fiatalok, akik ezt a szakaszt 25-9-re nyerték. Szünet után kiegyenlítettebb lett a játék, ha szűken is, de a 3. és a 4. negyedet is a hazaiak nyerték, akik végül 68-48-as győzelmet arattak. A Budapest-válogatottból a gárda nyitó meccsén Katona Bence 17/6 ponttal, Vígh Marcell pedig 10 ponttal és 6 lepattanóval zárt, a lepattanó csatát 39-29-re a lett fiatalok nyerték.
A mérkőzés teljes statisztikája itt érhető el!

A második összecsapáson a finn fővárosból érkező Helsinki Rocks csapata az első félidőben eldöntötte a találkozót az egyébként erősen tartalékos budapesti együttessel szemben, szünetben 44-25-re vezettek az északiak, akik végül simán 79-53-ra verték a Budapest-válogatottat. A lepattanózást 35-22-re nyerték a skandinávok, a magyar együttes legeredményesebb játékosának ezúttal Tichov Dominik bizonyult, 19/9 ponttal  3/4-es dupla, 3/3-as tripla és 2/2-es büntető mutatóval. Nagy Gergő 10 ponttal és 4 lepattanóval zárta az összecsapást.
A mérkőzés teljes statisztikája itt érhető el!

Két meglehetősen sima vereség után a lengyel Start Lublin ellen kezdték a második játéknapot a fővárosi fiatalok, akik minden negyedet megnyerve - az elsőt 1, az utolsót 9 ponttal, lepattanózásban 31-21-re felülmúlva a riválist 61-42-re győztek. Ismét Katona volt a csapat legeredményesebb játékosa, aki 18/6 pontig jutott és kiosztott mellett 5 gólpasszt társainak. Nagy Gergő 13 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával zárta az összecsapást, Sólyom Botond pedig 11/3 pontig és 4 gólpasszig jutott.
A mérkőzés teljes statisztikája itt érhető el!

Az első győzelem megszerzése után a grúz korosztályos válogatott várt a Budapest-válogatottra. Ellenfelünk az első félidőben megszerzett 12 pontos előnyét megtartva 57-45-re győzött. Együttesünkből ezen a találkozón Sólyom a 12/6 pontja mellé 8 lepattanót is szerzett, Tichov 11/6, Katona pedig 10 pontig jutott, lepattanózásban 39-29-re múlták felül fiataljainkat a grúzok.
A mérkőzés teljes statisztikája itt érhető el!

 A torna záró napján a lengyel Asseco Gdynia ellen lépett pályára az U20-as Budapest válogatott. Az egy félidő után 4 ponttal vezető fővárosi fiatalok szünet után még magabiztosabbakká válva végül 70-50-es győzelemmel zárták a tornát. Tichov 19/6 pontot dobott, Katona pedig 16 pontig, 6 lepattanóig és 5 gólpasszig jutott. A lepattanózást - köszönhetően elsősorban Vígh 8 és Nagy 7 pattanójának 35-19-re nyerték a fővárosi fiatalok.
A mérkőzés teljes statisztikája itt érhető el!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus