EYBL-döntő, majd országos finálé

Az EYBL CE korosztályos döntőjében szerepel március 18-20. között Belgrádban a kőbányai Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia fiú U14-es csapata.

Az együttes a csoportküzdelmek során a B csoport 2. helyén végzett, legyőzve a szerb KK Flash Beogradot, a szlovák SBK Junior Levicét, a finn KTP Kotkát, a román CS-U BT Cluj Napocát, a lengyel Hensfort Przemysl-t és a német TS Jahn Münchent. 

A Zsíros Tibor Akadémia U14-es együttes a csoportmérkőzések alatt csupán két csapattól, a szlovák  Inter Bratislavától és a cseh USK Prágától kapott ki.

A nyolccsapatos belgrádi döntőbe a Zsíros Tibor KA csapatán kívül a német Bayern München, a szlovák Inter Bratislava, a szerb KK DIV Basket, Flash Beograd, Mladost Zemun, BC BEKO és a román LPS Oradea került.

Rangos ellenfelekkel kell tehát megküzdeniük a kőbányaiaknak az egyenes kieséses kupa-rendszerben zajló tornán, amelyen  mindenki három meccset játszik.

A Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia Kőbánya csapata az országos döntőre is készülő kerettel: Aranyi Bence, Balaton Gergő, Bálint Huba, Chandler Olivér, Czétényi Bence, Csorba Gyula, Győrik Dávid, Györkös Erik, Hajdu Péter, Illés Barnabás, Keszler Márk, Simonics Levente, Simonics Olivér veszi fel a küzdelmet elsőként a C csoport győztesével, a szerb KK DIV Basket csapatával.

Fotó - darazsak.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus