Győzelem nélkül

Nem termett babér az élvonalbeli fővárosi együtteseknek a hét végén. A MAFC férfi csapatának egy gyenge negyed okozta a vesztét Pakson. A hölgyeknél a Vasasnak nem volt esélye a bajnok otthonában, az MTK első számú irányítója nélkül csak időszakonként tudott egyenrangú ellenfele lenni a Ceglédnek. Nem tudta megismételni az utóbbi hetekben mutatott szervezett, jó játékát a BEAC, így nagy különbségű vereséget szenvedett a tartalékos Diósgyőrtől.

Férfi NBI/A

ASE - MAFC 74-65

Félidőben még vezetett Pakson a csapatként egységes, ám ezúttal igazi vezér nélküli MAFC, amelynek két legeredményesebb játékosa Bennet Davis (13/3 pont, 8 lepattanó) és Fodor Márton (13/3 pont, 3-3 lepattanó és gólpassz) volt.  A harmadik negyedben döntésre vitte a dolgot az ASE. Paksi oldalon a 18 pontos, 14 lepattanós Eilingsfeld János személyében volt egy vezéregyéniség, így a MAFC-ból hiába jutott még Will Neighbour (11/3 pont, 7 lepattanó), Amin Hot (11/3 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz) és Misek Levente (11/3 pont) is 10 fölé, a lepattanó harcot 39-31-re elveszítve alulmaradt.


Női NBI

Sopron Basket - Vasas 115-59

Az első pecekben a soproni nevelésű Böröndy Vivien (13 pont, 3-3 lepattanó és gólpassz) villanásaira építve vezetett a Vasas a bajnok otthonában. Az első félidő hátralévő részében  azonban "hengerelt" a Sopron. A címvédő játékosai nagy kedvvel, lendületesen, pontosan kosarazva 72-27-re vezettek a félidőben. A Vasasnak becsületére legyen mondva, - mint a szezon során nem először - volt tartása, a második félidőben Böröndy V. mellett elsősorban Josephine Kalu (10/3 pont, 3-3 lepattanó és eladott labda, 4 gólpassz), Dombai Réka (9/3 pont) és Tóth Orsolya (8/3 pont, 5 lepttanó) jóvoltából már felnőtt a feladathoz, ekkor már méltó partnere volt a Sopronnak.

MTK Budapest - VBW CEKK Cegléd 56-84

Az egyik, ha nem a legjobb játékosa, irányítója, "motorja", a sérült Horváth Bernadett nélkül az MTK csupán az első öt percben, valamint a második negyedben tudott méltó ellenfele lenni az utóbbi hetekben jelentős formajavuláson áteső ceglédi együttesnek. A hazaiak távolról igen gyengén dobtak (2/17, 11,76%), s bár Andrijana Cvitkovic (14 pont, 5 lepattanó) és Székely-Horváth Zsuzsanna (12 pont, 3 szerzett labda) is 10 fölé jutott, és szünetben még 10 pont alatti volt a hátránya, az MTK nem tudta igazán megnehezíteni a ceglédiek dolgát.

BEAC-Újbuda - Aluinvent DVTK Miskolc 48-89

A 19. percben csupán 2 pont volt az utóbbi hetekben több élcsapat ellen is remekül helytálló BEAC hátránya a két meghatározó játékosát is nélkülöző, hét közben Európa-kupa meccsen saját pályáján közel 20 pontos vereséget szenvedő Diósgyőr ellen. Ekkor még "benne volt a pakliban", hogy ezúttal nemcsak megszorongat, hanem "el is kap" egy élcsapatot a BEAC. A félidő végén azonban egy 6-1-gyel 7 pontosra növelte előnyét a Diósgyőr, s mint kiderült, ez döntőnek bizonyult.

Szünet után hamar 10 pont fölé nőtt a BEAC hátránya, amely ebben a negyedben az ezúttal a jó teljesítménnyel, dobóformával magára maradó Pusztai Petra (17/6 pont, 4-4 gólpassz és eladott labda) révén még próbálta tartani a lépést a miskolciakkal. A befejező negyedre szétesett a sereghajtó játéka, s a BEAC végül 3/16-os (18,75%) triplamutatóval, a lepattanó csatát 50-31-re elveszítve végül 41 pont különbségű vereséget szenvedett.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus