Győzött a MAFC, kikapott a BEAC, az MTK és a Vasas

A főváros egyetlen férfi együttese, a MAFC a második negyedben nyújtott remek játékára építve legyőzte a Szegedet. A hölgyeknél a nyeretlen BEAC otthonában csupán a harmadik negyedben játszott nagy fölényben a veretlen éllovas Szekszárd, az MTK pedig 28 percig abszolút egyenrangú ellenfele volt a ZTE-nek, de végül mindkét fővárosi női együttes kikapott. Az első és az utolsó negyedet megnyerte, de a másodikat nagyon elrontotta a Vasas a PINKK otthonában, így hiába hajráztak nagyot a pasarétiek, alulmaradtak.

Férfi NBI/A

MAFC - Naturtex-SZTE-Szedeák 73-61

Nem azért győzte le a MAFC a Szegedet, mert a Tisza-partiak első számú centere, Sulovics nem játszott, hiszen az őt helyettesítő Révész Ádám 18 pontos, 8 lepattanós produkcióval jelentkezett, amelyre egyrészt Sulovics is büszke lenne, másrészt egy újabb bizonyíték arra, hogy érdemes "mélyvízbe" dobni fiatal magyar tehetségeket. A MAFC azonnal magához ragadta a kezdeményezést, 5-0-lal kezdett, s ettől kezdve az első 10 perc amolyan "üldözőversenyt" hozott. 7-6-ra feljött a Szeged, majd ismét elléptek a hazaiak (16-8), a szakasz végén 3 pontra feljöttek a vendégek, akiknél kivált a játékból Fortune. A második negyedet Will Neighbour (19/6 pont, 6 lepattanó) vezérletével 9-0-lal kezdte a MAFC, mind a 9 pontot a center dobta nem egészen 2 perc alatt. Ezt követően állandósult egy 10 pont kürüli hazai vezetés. Hogy túl közel ne kerülhessen a MAFC-hoz a Szeged, arról elsősorban a két szervező, Amin Hot (13/3 pont, 3 lepattanó, 4 eladott labda, 6 gólpassz) és Fodor Márton (13/9 pont, 7 gólpassz) gondoskodott. A félidő vágán ráadásul még egy 7-0-t bemutatva szünetre 15 pontos előnyt szerzett a MAFC. A harmadik negyed közepén 12 pontra feljött a Szeged, ám ekkor Bennet Davis (15/3 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz) triplája egy 10-4-es hazai roham kezdetét jelentette. A különbség közel 20 pontosra nőtt, s bár később csökkent, a MAFC sikere nem forgott veszélyben.


Női NBI

BEAC-Újbuda - Atomerőmű KSC Szekszárd 57-82

8-2-vel kezdett a Szekszárd, ám az utóbbi hetekben több élcsapatot is megszorongató BEAC rendezte sorait, s Süle Krisztina (12 pont, 3 lepattanó) és Suppán Anna (11/3 pont, 3 lepattanó) vezérletével a negyed hajrájában fordított, a szakasz végén pedig egyenlített a Szekszárd. A második negyedben jobbára a BEAC vezetett, a szakasz közepén 4 ponttal "mentek" a fővárosiak. A félidő hajrája a veretlen éllovasé volt, amely egy 12-3-mal fordított, s 5 ponttal vezetett a félidőben. Térfélcsere után lendületben maradtak a vendégek, akik egy 15-0-s négy és fél perccel kezdték a második félidőt, s ezzel lényegében eldöntötték a mérkőzést. A záró etapban azért Pusztai Petra (9 pont - 15 mezőnykísérlet -, 3 lepattanó, 4-4 eladott labda és gólpassz) vezérletével a BEAC bebizonyította, hogy van tartása, a negyedik negyed ismét kiegyenlített volt, s összességében csupán a harmadik negyedben alárendelt szerepet játszva a nyeretlen egyetemiek vállalhatónak mondható vereséget szenvedtek a veretlen éllovas Szekszárdtól.

MTK Budapest - ZTE NKK 64-75

Adamecz Lilla (11/3 pont, 6 lepattanó, 4 eladott labda) duplájával és Horváth Bernadett (20/9 pont, 5 lepattanó, 4 eladott labda, 3 gólpassz) triplájával, azaz 5-0-lal indított az MTK, majd magára talált, s a negyed hajrájában fordított a ZTE. Elsősorban Horváth eredményessége révén az első szakasz végén mégis a hazaiak vezettek. A folytatásban is fej-fej mellett, váltott vezetéssal haladtak a felek, egészen a harmadik negyed hajrájáig. Az MTK részéről Horváth és Adamecz mellett Szabó Flóra (19 pont, 5 lepattanó, 3 eladott labda, 2 blokk) tett sokat azért, hogy az MTK versenyben maradjon a zalaiakkal. A harmadik negyed utolsó két és fél percet 9-0-ra nyerve 10 pontos előnnyel várhatta a ZTE a záró negyedet. Bár a záró etap két hazai kosárral kezdődött, 6 pontnál nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez az MTK. A befejező negyed közepén egy 6-0-lal eldöntötte a meccset a maga javára a ZTE, míg az MTK-ban Szabó a hajrára a pontszerzés tekintetében eléggé magára maradt.

PINKK Pécsi 424 - Vasas 74-68

Fordulatos mérkőzésen maradt alul a Vasas a PINKK otthonában. A hazaiak kezdtek jobban, az első negyed közepén 11-6-ra vezettek. Ezt követően azonban Josephine Kalu (25/9 pont, 3-3 lepattanó és eladott, 11 szerzett labda, 4 gólpassz) találataira építve egy 12-3-mal fordítottak a pasarétiek, akik vezettek is a nyitó etap után. A második negyedben egyértelműen a PINKK alarata érvényesült, a hazaiak szünetben 12, a küzdelmes harmadik etap után pedig már 15 ponttal vezettek, ebben az időszakban leginkább Böröndy Vivien (17 pont, 4 gólpassz) és Tóth Orsolya  (9/3 pont, 7 lepattanó) jelentett veszélyt a hazai kosárra. A záró etapban a PINKK azt hitte, már "zsebben a meccs", a Vasas azonban nem adta föl. Az extázisban játszó Kalu vezérletével a végjátékban 3 pontra faragta hátrányát, ám az utolsó percben a hazaiak 6 büntetőből ötöt értékesítettek, s végül felülkerekedtek. 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus