Három hétközi vereség

Három fővárosi élvonalbeli csapat is pályára lépett hét közben, ám egyik sem járt sikerrel. A MAFC férfi együttese papírforma-vereséget szenvedett az éllovas Alba Fehérvár otthonában, a Vasas hazai pályán nagy csatában maradt alul a Falco ellen. A Vasas női csapata pedig helytállt Pécsett, s tisztes vereséget szenvedett.

Időrendben a MAFC játszott először, szerdán, a listavezető Alba Fehérvár otthonában, s a páros negyedekben partiban volt az éllovassal, az első és a harmadik 10 percben viszont egyértelműen a vendéglátók akarata érvényesült, akik 101-75-re győztek. A MAFC-ból Sihota 20/12 ponttal és 5 lepattanóval zárt, egyedül ő töltött 30 percnél több időt a játéktéren - vélhetően már a vasárnapi MAFC-Vasas debire gondolva. Poscic 11/3 pontig jutott 4 lepattanóval, Kovács Ádám 10, a csak büntetőkből eredményes, s a vonalról hibátlan Misek pedig 9 ponttal zárt.

Az első három negyed szoros volt a Sport 11-ben tegnap este, a Vasas-Falco összecsapáson. Fej-fej mellett haladtak a felek, s 30 perc után "tiszta lappal", azaz döntetlen állásról várhatták a befejező 10 percet a felek. A negyedik negyed első felét 15-5-re nyerte a Falco, amely a 39. perc elején 11 ponttal vezetett. A légiósai, Pacher (20/3 pont, 7 lepattanó), Taylor (18 pont, 6 gólpassz), Thompson (15 pont, 4 gólpassz) és Wright (10 pont, 7 lepattanó) vezette Vasas óriásit hajrázott, gyors szabálytalanságokkal Taylor vezérletével egy 14-4-es rohammal feljött, de fordítani már nem volt ideje. Sárosi Bulcsú nem tartalékolt, csapata kulcsemberei 35 perc körül játszottak.

Pécsre utazott a bolgár bedobóját, Bahvarovát továbbra is nélkülöző Vasas, amely erőn felül helytállt az egyik élcsapat, a PEAC-Pécs otthonában. Félidőben 7 pont volt a pasaréti együttes hátránya. A harmadik negyedben a pécsiek akarata érvényesült, 15 pontos hátránnyal várhatta a záró szakaszt a Vasas, amelynek tartását bizonyítja, hogy meg tudta nyerni a 4. negyedet. A piros-kékek a szokott hatalmas mezőnymunkája mellé ezúttal aránylag jó dobóformát kifogó Csolics (24/15 pont, 7 gólpassz), valamint Dusanics (12/3 pont, 6 lepattanó) vezérletével a befejező szakaszt 22-19-re nyerve végül 75-63-ra maradtak alul.
 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus