Három piros, három zöld

A két csoportban összesen hat budapesti csapat részvételével kezdődik hét végén a férfi NBI/B.

Az erősebb, piros csoportban az élvonalbeli indulást nem vállaló Vasas "csikócsapata" kérdés, mire lehet képes majd a többnyire tapasztaltabb játékosokat felvonultató riválisokkal szemben. Saeed Armaghani legénységéből csupán Moravcsik és Katona tekinthető tapasztalt játékosnak, de az előző évadban már néhány ifjú titán is "beleszagolt az élvonal puskaporába". Ami biztos: az edzésmunka bennük lesz a piros-kék gárda tagjaiban.

A másik két "pirosas" fővárosi gárda is kifejezetten "melós" alakulat. A Honvédnál irányító poszton egy rutinos kosaras, Drevenka Dávid vette kézbe a karmesteri pálcát, kíváncsian várjuk, mennyire tud alkalmazkodni a fizikálisan NBI/B-s szinten közismerten remekül felkészített, lendületes, fiatal gárdához - vagy az hozzá. Amennyiben egy hullámhosszra kerülnek - s Puskás Artúr azért ennek elérésében igen hatékony -, sok örömöt szerezhetnek népes táboruknak a Dózsa György úti Simon János Kosárlabda Csarnok falai között, s akár idegenben is.

Hasonló stílusjegyekkel bír a Tehetséges Fiatalok együttese, amelynek magja, gerince régóta együtt játszik, tehát egy nagyon összeszokott, évek óta hasonló, az ellenfelek számára roppant kellemetlen stílusban játszó gárdáról van szó, s hogy mennyire veszélyesek lehetnek bárkire, azt jól jelzi: az előző évadban ez a "brigád" nyerte a Hepp-kupát.

A zöld-csoport egyik esélyesévé lépett elő a mind az anyagi hátteret, mind pedig a játékosállományt tekintve jelentősen megerősödő Budafok, amely névadó szponzorra szert téve Ford Ivanics Budafok néven szerepel. A Promontor utcában akár a piros csoportba való feljutást is megcélozhatják. Három tapasztalt játékos, Horváth Márton, Varga Dániel és Wehner Zoltán érkezett az előző évad bronzérmesétől, az Oroszlánytól Budafokra. Az előző szezon meghatározó játékosai közül a rutinos irányító, Drevenka Dávid távozott a Honvédhoz.

Nagy kérdés, mire lesz képes az Óbudai Kaszások együttese, amely két kulcsjátékosát, Nagy Szabolcsot és Lakosa Ákost veszítette el. Érkezett a Honvédtől a center, Sebők Bence, s több év kihagyás után újra kosarazik Varga István, aki korábban Jászberényben és Dombóváron is játszott. Naményi Márk Veszprémből tanulni érkezett a fővárosba, s a Kaszások csapatában folytatja pályafutását. Rajtuk kívül több saját nevelésű fiatal került fel az első csapat keretéhez.

Végül, de nem utolsósorban a MAFC fiataljai "érhetnek" a zöld csoportban, a Hauszmann utcában nyilván az eredményességet elsősorban az ifjú tehetségek egyéni fejlődése jelentheti. Vasárnap egy "Óbuda-Újbuda" derbit rendeznek, azaz a zöld csoportban a MAFC II a Kaszásokhoz látogat.

Foto, Slide - Bornyi Márton

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus