Helytállt a Vasas Egerszegen, az MTK-nál a Diósgyőr

Egyetlen élvonalbeli mérkőzést rendeznek a fővárosban a hét végén: az MTK lányai a Diósgyőrt fogadják. Ma délután a Vasas egy női szinten kifejezetten kosárgazdag mérkőzésen 95-82-re kikapott Zalaegerszegen.

A Diósgyőr hét közben saját pályáján maradt alul az Európa-kupában. Utazni nem utazott Stefan Svitek csapata, ám így is kérdés, mennyit vett ki tanítványaiból a hétközi ütközet. Ez azért nem mindegy, mert a BEAC múlt heti magabiztos legyőzése után egy önbizalmában megerősödött városmajori kék-fehér alakulat fogadja majd a miskolciakat (18.00). Az MTK-nál nyilván megjött evés közben az étvágy, Nagy Dorottya tanítványai mindent elkövetnek egy bravúr érdekében.

A BEAC-os lányok múlt héten két derbit is elveszítettek, mindkettő rangadó jellegű összecsapásnak számított Balogh Judit együttesének. Cegléden biztos nem lesz nyomás Süle Krisztinán és társain, s ebből mindent egybevetve akár egy jó kis meccs is kerekedhet, amelynek esélyese a vendéglátó ceglédi együttes, amely hét közben gyakorlatilag nyert meccset engedett ki kezéből francia földön, játékosai tehát egy oda-vissza úttal, valamint egy lélektanilag talán a lehető legrosszabb módon elveszített meccsel a hátuk mögött fogadják a mezőny egyetlen nyeretlen csapatát - még így is egyértelmű esélyesekként. De mint tudjuk, a kötelező a legnehezebb...

ZTE NKK - Vasas Akadémia 95-82

A Vasas kissé megilletődötten kezdett Zalaegerszegen, s hamar tetemes hátrányba került. Később rendezte sorait a Vasas, amely Josephine Kalu (18), Jefimija Karakasevics (12), Mérész Beatrix (11/3), valamint az Egerszegen magát az ott töltött évek után még érthetően otthon érző Böröndy Vivien (13) vezetésével a második negyed elején 1 pontra feljött. A ZTE új erőre kapott, s az első félidő hajrájában, valamint a második elején "döntő csapást" mért ellenfelére.

Nem sokkal a szünet után 20 pont fölé nőtt a zalai előny, a ZTE egy 28-8-as futást mutatott be. A folytatásban mindenképp dicséret illeti a Vasast, nem esett szét, s bár volt 23 pont is a hátrányuk, nem adták fel a pasarétiek, a ZTE védekezési hibáit büntették, kihasználták, s bár győzelmi esélyük nem volt, egy látványos, jó meccset játszottak a ZTE otthonában. Ami külön örömteli, hogy Mérész mellett még két fiatal villantotta fel tehetségét, Tóth Orsolya, a 3x3-as U18-as Eb MVP-je 9, az U16-os Eb All-Star csapatába bekerülő Dombai Réka pedig 8/6 ponttal zárt a zalaiak által 95-82-re megnyert talákozón.

Foto, Slide - ztenkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus