Hepp Kupa: nagy küzdelem után a TF az első döntős

Az első negyedet még tíz ponttal nyerte a Nyíregyháza, de a hajrában fordított és végül győzött a TF.

Hepp Kupa, elődöntő

Tehetséges Fiatalok Budapest - Nyíregyháza Blue Sharks 80-73 (19-29, 18-14, 17-17, 26-13)

TF: Szobi 13/3, Buzás 15/9, Tóth 2, Beák 27/9, Franczva 4
cserék: Somogyfoki 10/3, Kerkai 9, Szabó -

Nyíregyháza: Bus 6, Czura 12/6, Fazekas 8, Nagy K. 21/15, Gant 21
cserék: Varga -, Oláh 5/3, Sitku -

Statisztika itt elérhető!

lhletett formában kezdte a meccset Nagy Krisztián, percek alatt berámolt 3/3 triplát, vezérletével pedig nagy iramot diktált a Nyíregyháza - szórták a pontokat a védekezésben általában erős TF ellen, megvolt a ritmus és extrán dobtak mezőnyből. A budapestiek nem roppantak meg és az első negyedben beszedett tízpontos hátrány után rendezték soraikat, összekapták magukat hátul, Szobi és Beák is hatékonyan játszott, melléjük pedig remekül szállt be a kispadról Somogyfoki is - a vezetést ugyan nem tudták átvenni, de egészen egy egységnyira felzárkóztak. A nagyszünet előtti utolsó percek aztán megint a Nyíregyházának kedveztek, Czura gyors öt pontja mellett betalált Gant (13-nál járt a szünetben) és Nagy (ő 16-nál) is, így ismét némi levegőhöz jutott a Blue Sharks.

A fordulás után nem változott semmi, a felek gyűrték egymást, keményen védekeztek, támadásban pedig elég sokat hibáztak - a faultok gyűltek, a Nyíregyházánál Fazekas után Nagy és Bus is megkapta a harmadik személyijét. Hét perc izmozás után Kerkai révén végre egyenlített a TF, de Nagy azonnal válaszolt egy hármassal, a záró etapot megint hatpontos előnyből kezdhette a Blue Sharks - ahogy visszaküzdötte magát a budapesti gárda, rögtön reagált a Nyíregy. A záró etap elején aztán minden addiginál nagyobb erőket mozgósítottak Kerkaiék, Buzás hatalmas védekezéseivel és pontjaival futottak egy 10-0-s rohamot és átvették a vezetést.

A végjátékban mindkét fél elkészült már kissé az erejével, kulcsfontosságú labdavesztések és labdaszerzések következtek, de a nyíregyházi dobóforma elveszett - sok üres hármast lőttek mellé Fazekasék, míg a TF jó büntetőzéssel, remek védekezéssel kiharcolta a győzelmet. 

fotó, slide: zsirostibor.kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus