Hibátlan mérleggel 4 között a BEAC-Csata és a Vasas

Pénteken befejeződtek a csoportmérkőzések a női junior országos bajnokság Gabányi csarnokban zajló nyolcas döntőjében. Mindkét fővárosi együttes hibátlan mérleggel zárta a csoportmeccseket, a BEAC-Csata és a Vasas is csoportelsőként jutott a legjobb 4 közé.

A két fővárosi együttes közül pénteken a Vasas csapatának kellett 2 mérkőzést lejátszani. A reggeli találkozón a Diósgyőr csupán az első negyedben tudta tartani a lépést a pasarétiekkel, akik a második negyedtől nagy fölényben játszva Schirohy Sonja (18/3 pont, 10 lepattanó), Bernáth Réka (15/9 pont, 5 lepattanó, 4 eladott labda), Mérész Beatrix (11 pont, 5-5 lepattanó és szerzett, 4 eladott labda, 3 gólpassz), valamint Tóth Franka (10 pont, 8 lepattanó, 3 szerzett labda) vezérletével a kulcsemberek pihentetésére is figyelve végül fölényes, 89-43-as győzelmet aratott.

A BEAC-Csata a Juhász Dorkával felálló pécsi csapat ellen lépett pályára. A látványos, kosarakban gazdag első negyed után 7, a küzdelmesebb másodikat követően, félidőben 6 ponttal vezettek Tursics Krisztián tanítványai. Az összecsapás a 3. negyedben dőlt el, amikor Angyal Barbara (20/12 pont, 3-3 lepattanó és szerzett labda, 6 gólpassz), Pusztai Petra (19 pont, 4 lepattanó), Boros Dorka (15 pont, 3 szerzett labda, 4 gólpassz), Karagits Kira (13 pont) és Lelik Réka (11/3 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) ponterős, jó játékára építve a BEAC-Csata újabb 15 pontot vert a pécsi együttesre, így a 3. negyed után már 21-gyel vezetett, s ez nyerőnek bizonyult, végül csaknem 30 ponttal, 86-57-re nyert, s így nemcsak a mérkőzést, hanem a csoportot is megnyerte - veretlenül.

A Vasas számára ugyanez volt a tét a Sopron elleni mérkőzésen, s mindez a vártnál jóval könnyebben sikerült a pasaréti lányoknak. Az első negyed után 10, a roppant egyoldalú második után pedig már 29 ponttal "ment" a Bernáth Réka (15/9 pont, 5 lepattanó), Tóth Franka (15/3 pont, 6 lepattanó), Mérész Beatrix (14 pont, 9 lepattanó, 3-3 szerzett és eladott labda), az eredményessége mellett nagyon hasznosan is játszó Varga Alíz (14 pont, 8 lepattanó, 4 szerzett labda, 6 gólpassz), Tóth Dorina (11/3 pont, 5 szerzett, 4 eladott labda, 6 gólpassz) és Schirohy Szonja (10 pont, 6 lepattanó) vezette Vasas. Ezek után a második félidő csak formalitás volt, s helyenként pasaréti örömjátékot hozott, a szakvezetés ismét bőven pihentethette a kulcsjátékosokat. A Vasas kiütéses, 106-47-es győzelmet aratva szintén veretlenül jutott a legjobb négy közé.

A csoportkör összes eredményét és a csoportok végeredményét ezen a linken lehet olvasni!

Holnap az elődöntőkben 14 órától a BEAC-Csata a Soproni Darazsak, a Vasas Akadémia pedig 16 órától a Szekszárd együttesével játszik a döntőbe jutásért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus