Honvéd: vereségre győzelem

Összességében - a nagy verésbe belefutó Óbudai Kaszásokon kívül - pozitív időszakot hagytak maguk mögött a fővárosi másodosztályú férfi együttesek.

A piros csoportban a Tehetséges Fiatalok nagyobb hátrányból fordítva győzött a MEAFC ellen, a tartalékos Vasas pedig Hódmezővásárhelyen tudott nyerni. A Honvéd előbb simán kikapott Törökbálinton, de hét közben a vásárhelyiek ellen  úgy tudott nyerni, hogy a szünetben még 14 pontos hátrányban volt. A zöld csoportban a Kaszások Szombathelyen nagy verésbe szaladtak bele, a Budafok viszont simán, a MAFC II pedig egy fordulatos meccsen verte soproni ellenfelét

Piros csoport:

Tehetséges Fiatalok BP. - MEAFC 82-78

Csupán egyetlen negyedet nyert meg a Tehetséges Fiatalok együttese, amely 9 pontos hátrányban volt a záró etap előtt a miskolciakkal szemben. A 28-15-re megnyert befejező etapra, valamint Kerkai Ákos (24/6 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz)-Szobi Dániel (14/6 pont - 4/4 dupla, 2/2 tripla - 3-3 lepattanó és eladott labda, 6 gólpassz)-Debreceni Dániel (13 pont, 4 lepattanó)- Filipovics Stefan (12 pont, 7 lepattanó, 3 eladott labda)-Beák Gábor (10/6 pont, 3-3 lepattanó, szerzett labda és gólpassz) ötösfogat tagjainak hatékony játékára építve fordított és nyert.
 

MTK - Bp. Honvéd 93-70

A páratlan negyedeket és a lepattanó csatát (37-27) simán elveszítve az utóbbi hetekben igen jó formába lendülő Honvédnak nem volt esélye Törökbálinton. Egyénileg is csupán ketten - Kováts Róbert (19/3 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) és Szalay Ákos (10 pont, 5 gólpassz) nyújtottak átlagon felüli teljesítményt, messze elmaradva az előző hetek játékától vereséget szenvedett Puskás Artúr legénysége.
 

Vásárhelyi KS - Vasas 76-78

Hatalmasat hajrázott a Vásárhely a páratlan negyedeket két sérült rutinos játékosa, Moravcsik Áron és Katona Róbert nélkül is "uraló" Vasas ellen. A záró etap előtt 11 pontos előnye volt a Boros Márk (19/9 pont, 9 lepattanó, 3-3 gólpassz és szerzett, 6 eladott labda), az "izmos" dupla-duplát összehozó Kiss Barnabás (14 pont - 16 mezőnykísérlet - 16 lepattanó, 5 eladott labda), Kozma Norbert (12/9 pont,  3 lepattanó, 4 gólpassz), és Völgyi Marcell (12 pont, 4 lepattanó) vezette Vasas, amely - nem mellesleg - 49-30-ra megnyerte a lepattanóharcot. A végén a hazaiak a győzelemért támadhattak, de a tripla célt tévesztett, így Faragó Péter legénysége örülhetett.
 

Bp. Honvéd - Vásárhelyi KS 81-76

Az első félidőben talán még a hét végén Törökbálinttól kapott pofontól "támolygott" a Honvéd, amely szünetig 14 pontos hátrányt szedett össze a sereghajtó vásárhelyiekkel szemben. Ekkor csak a már Törökbálinton is nagyot alakító Kováts R. (21 pont, 9 lepattanó) volt igazán veszélyes a vásárhelyi kosárra. Szünet után óriásit változott a játék, összeszedte magát a "Puskás-brigád", amely Mucza Tamás (22/12 pont, 4 lepattanó) vezérletével -  támogatva Pintér Dávid (10 pont - 12 mezőnykísérlet - 6 lepattanó, 3 szerzett labda, 4 gólpassz) és Tóth Bence (10/3 pont, 3 eladott labda, 6 gólpassz) szervező játékával üldözőbe vette ellenfelét és a záró etap közepén fordítva végül értékes és fontos győzelmet aratott.


 

Zöld csoport:

Ford Ivanics Budafok - SKC-Sportiskola 84-66

Az első három negyedben jelentős fölényben játszva, a 30. percre 34 pontos előnyt szerző Budafok a Tursics Krisztián (17/3 pont, 8 gólpassz)-Steier Krisztián (14/6 pont, 4 lepattanó)-Fehér Csaba (11/9 pont, 8 lepattanó, 3 szerzett labda, 4 gólpassz)-Wehner Zoltán (11/9 pont, 3-3 szerzett labda és gólpassz) kvartett vezérletével - bár a záró szakaszban "kozmetikáztak" vereségük mértékén a soproni fiatalok - gond nélkül hozta a kötelezőt.
 

MAFC II - SMAFC 76-69

A fordulatos mérkőzés elején a MAFC fiataljai elsősorban Katona Bence (24/9 pont, 5 lepattanó, 7 eladott labda, 9 gólpassz) eredményes játékára építve 14-1-es repülőrajtot mutattak be. A folytatásban a magukra találó soproni egyetemi gárda feljött, sőt fordított is, de a záró etap elején Szanyi Róbert (14/12 pont, 6 lepattanó) triplája nagy lökést adott a MAFC fiataljainak, akik a szokásos "masszív" dupla-dupláját ismét "szállító" Bordács Soma (16 pont, 20 lepattanó, 6 eladott labda, 4 gólpassz) vezérletével és Siklós Olivér (10 pont, 6 eladott labda, 4 gólpassz) segédletével visszavették a vezetést és "behúzták" a győzelmet.


Falco KC Szombathely U23 - Óbudai Kaszások 95-60

A két középső negyedben Vámos László (20/9 pont, 5 eladott labda) és Van der Meer Lóránd (12 pont, 3-3 lepattanó és eladott labda) vezérletével ugyan felnőtt a feladathoz a Kaszások együttese, ám az nyitó és a befejező 10 percben alárendelt szerepet játszva nagy különbségű vereséget szenvedett.

Fotó - Budapesti Honvéd facebook oldala
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus