Két fővárosi derbi a piros csoportban

Ahogy a férfi, a női második vonal, a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság is új rendszerben zajlik. Az eddigi két - keleti és nyugati - csoport helyett három csoportban zajlanak a küzdelmek. A pirosban 4, a fehér és a zöld csoportban pedig 2-2 fővárosi alakulat indul.

A női másodosztályban összesen nem kevesebb mint 27 együttes áll rajthoz, a szezon előtt nagy bátorság lenne esélyeket latolgatni.

A piros csoportban vasárnap két fővárosi derbivel indul a szezon: az önállósodás útjára lépő, kiemelkedő utánpótlásnevelő egyesület, a Csata DSE elindul a felnőtt másodosztályban, s egy fővárosi egyetemi alakulatot, az ELTE-Fortis "névre hallgató" együttest fogad. A másik fővárosi összecsapáson a TFSE a Kiss Lenke KS otthonában lép pályára. Annyit talán megkockáztathatunk, a TF és a Csata csapatának esélye lehet az élbolyban végezni, bár ehhez a Nyíregyázának, a Kecskemétnek, valamint a Diósgyőr utánpótláscsapatának is lehet néhány szava.

A fehér csoportban szombaton Nagykanizsán kezdi meg szereplését a BEAC az előző évadban a bajnokságot megnyerő U23-as együttese, amelynek kerete a Csata DSE-vel történt egyéves együttműködés lezártával nyilván változik, de így is esélyes a jó szereplésre. A csoport másik fővárosi együttese, a MAFC évadnyitó mérkőzését elhalasztották. E csoportban a rutinos játékosok alkotta Tatabányának lehet esélye egy jó helyezés elérésére. A BEAC mellett még két élvonalbeli klub utánpótláscsapata, a Győré és a Zalaegerszegé is nevezett a másodosztályra, s ebben a csoportban szerepel.

A zöld csoportban is két utánpótlás együttes próbál szerencsét Budapestről, a Vasas és az MTK második számú csapata. Előbbi a csoport egyik újonc együttesét, a Fonti Trans Petőfi SE alakulatát fogadja vasárnap délután, utóbbi pedig Székesfehérváron, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia otthonában kezdi a szezont.

A Női Amatőr Nemzeti Bajnokság hétvégi fővárosi mérkőzései:

Piros csoport

szeptember 24., vasárnap
Kiss Lenke KS - TFSE, 15 óra, Kinizsi u.
Csata DSE - ELTE-Fortis, 17 óra, Csata u. 

Zöld csoport

szeptember 24., vasárnap
Vasas Akadémia - Fonti Trans Petőfi SE, 17 óra, Pasarét

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus