Kétszeri hosszabbítás után kapott ki a Honvéd

A Honvéd drámai küzdelemben, kétszeri hosszabbítás után maradt alul - az Óbuda és a MAFC II. is kikapott, a Budafok viszont folytatta sorozatát az NBI/B-ben a múlt hét végén. Bár jól tartotta magát a MAFC első csapata a Szolnok ellen, a veretlen listavezető gyakorlatilag végig vezetve győzött a fővárosban.

NBI/B Piros csoport

Nagykőrösi Sólymok - Bp. Honvéd 96-95

Ellentétes félidők színvonalas összecsapásán a szünetben 8 pontos hátrányban volt a Honvéd Nagykőrösön. Térfélcsere után Máté Márk (20/15 pont, 4-4 lepattanó és eladott, 7 szerzett labda, 8 gólpassz), Kováts Róbert (17/3 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz), Vincze Balázs (14 pont, 3 lepattanó) és Stefán Dávid (10 pont, 6 lepattanó) vezérletével nemhogy ledolgozta hátrányát, hanem a 38. percben 5 ponttal vezetett a fővárosi alakulat. Egy 7-0-lal visszaszerezték a vezetést a hazaiak, ám egyenlített a Honvéd - hosszabbítás következett. A ráadásban váltott vezetéssel haladtak a felek, végül a hazaiak egyenlítettek, egy 8-8-as 5 perc után jöhetett az újabb ráadás. Ennek első felében a fővárosiak vezettek, a hazaiak egyenlítettek. Az utolsó percben Máté triplájával visszavette a vezetést a Honvéd, de a meccsen dobást nem rontva 30 pontig jutó Tóth V. keze nem remegett meg a vonalon, így hihetetlen izgalmak közepette a hazaiak örülhettek a győzelemnek.


NBI/B Zöld csoport

SMAFC-Óbudai Kaszások 100-78 

Egy félidőn át tartotta a lépést Vámos László (23/6 pont, 4 lepattanó), Pintér Máté (16/3 pont, 7 lepattanó) és Sebők Bence (13 pont, 9 lepattanó) révén a Kaszások együttese a soproni egyetemistákkal. A harmadik negyed első felét 14-6-ra nyerték a hazaiak, akik fokozatosan egyre nagyobb fölénybe kerültek, s végül a 100 pontot is elérve győztek.

Ford Ivanics Budafok - EKE Eger KOK 84-64

Ijesztően indult az összecsapás a veretlen Budafok számára, a bátran, felszabadultan, veszítenivaló nélkül kezdő egriek 12-4-re vezettek az első szakasz közepén. Fokozatosan talált magára a Budafok, amely a negyed végére 2 pontra feljött. A két középső negyedben egyértelműen rákényszerítette akaratát az Egerre a Budafok, amely a 10. és a 30. perc között Tursics Krisztián (17/9 pont), Varga Dániel (15 pont, 4 lepattanó) és Fehér Csaba (11/3 pont, 7 lepattanó) eredményességére alapozva 26 pontot vert a látogatókra, s végül magabiztos győzelmet aratva őrizte meg veretlenségét.

MAFC II - Baja 89-97

A játékidő nagy részében a legjobbját, Bordács Somát nélkülöző MAFC II futott az eredmény s a bajai gárda után, de Szanyi Róbert (24/15 pont, 6 lepattanó), Siklós Olivér (19 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz), továbbá Nagy Gergő (15 pont, 3 lepattanó) eredményessége révén sokáig "tapadt" a bajaiakra. A 33. percben 6 ponttal vezettek a vendégek, akik a szakasz közepén egy 10-3-mal végleg "lerázták" magukról a jól küzdő fővárosi fiatalokat. 


NBI/A

MAFC - Szolnoki Olaj KK 77-88

Magabiztosan, éllovashoz méltó játékkal kezdett a Gabányi csarnokban a Szolnok, amely gyorsan 7-0-s előnyt szerzett. A folytatásban Amin Hot (25/15 pont, 8 gólpassz) és Bennet Davis (16 pont, 9 lepattanó) jóvoltából felzárkózott a MAFC, a negyed hajrájában 2 pontra csökkent az Olaj előnye, ám a szakasz végén újítani tudtak a vendégek, s egy 8-3-mal 7 pontos előnnyel zárták az első 10 percet. A második etap elején tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét az Olaj, majd a szakasz közepén ismét a Hot-Davis duó révén egy 7-0-lal 1 pontra felzárkóztak a hazaiak. Az Olaj azonban újított, egy 9-2-vel ismét elhúzott. A félidő Will Neighbour triplájával, s 5 pontos vendég vezetéssel zárult.

Térfélcsere után 5-0-lal kezdve gyorsan egalizált a MAFC, ám ahogy a meccs folyamán korábban, a kritikus szituációra most is jó reagált az Olaj, amely egy 8-0-lal ismét elhúzott. A szakasz közepén újra megközelítette 4 pontra a MAFC a Szolnokot, ám ekkor az előző évadban még a fővárosiaknál játszó Polyák László vezérletével egy 9-1-gyel 10 pont fölé hízlalta előnyét az Olaj. Az üldözőverseny folytatódott, nem adta olcsón a bőrét a MAFC, amelyben Fodor Márton (14/6 pont) lépett elő, s az ő eredményességére alapozva a záró etap közepén ismét szorossá tette a meccset a vendéglátó, amely 2 pontra zárkózott föl, ám ekkor egy 8-2-vel végleg "lerázta" a szívósan küzdő fővárosiakat a Szolnok, s végül 11 pontos győzelmet aratott.


Foto - Budafoki Kosárlabda Klub facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus