Kiélezett csata várható Pasaréten és a Gabányi csarnokban

Szombaton kora este, 18 órától két élvonalbeli találkozót rendeznek Budapesten: a Vasas női együttese a ZTE-t, a MAFC férfi csapata az Atomerőmű SE gárdáját fogadja

 

Mindkét hazai környezetben pályára lépő fővárosi együttes közvetlen riválisát fogadja - győzelmi reményekkel. A hölgyeknél a 8. Vasas a 7. ZTE-t látja vendégül. Az érkező zalaiak 5 győzelmük közül négyet is saját pályájukon szereztek, Zalaegerszeget elhagyva csupán egy alkalommal jártak sikerrel. Érdekes, izgalmas találkozóra van kilátás, a Vasas esetleges győzelmével nagyot léphetne célja elérése, a legjobb nyolc közé jutás felé.

A hölgyeknél a BEAC szabadnapos, fiataljai a Hepp-kupát próbálják elhódítani. Az MTK a bajnok és listavezető Sopron otthonában lép pályára -  a tisztes helytállás reményében.

A férfiaknál a 13. helyen álló MAFC a 12. ASE gárdáját látja vendégül. Legutóbbi hazai fellépésén az immáron Jakab Máté vezette MAFC szép győzelmet aratott a Sopron ellen. A paksi gárda játéka viszont a korábban Körmenden már bizonyító horvát edző, Teo Cizmic kinevezése után érezhetően tudatosabb, szervezettebb lett, mint korábban, így aztán a Gabányiban is egy nagyon kiélezett mérkőzésre van kilátás. Férfi vonalon is rendeznek egy Vasas-ZTE meccset, csak azt Zalaegerszegen. Ott Sárosi Bulcsú legénysége - ellentétben a múlt hét végi, Kecskemét ellen elveszített hazai találkozóval - mindenféle győzelmi kényszer, lelki teher, nyomás nélkül játszhat.

Bár a Hepp-kupa döntője miatt nem rendeznek fordulót a női Amatőr bajnokságban, a Vasas második csapata rangadót játszik Debrecenben a DEAC-cal - egy halasztott mérkőzést játszik le a két együttes.

A férfi NBI/B keleti csoportjában vasárnap 19 órától a MAFC a felnőtt második vonal iramát, keménységét egyre inkább felvevő második csapata egy élgárdát fogad, a Vásárhelyi Kosársuli együttesét. Szombaton délután, Békésen két hullámzóan szereplő csapat találkozik: a Viharsarokba utazik az Óbudai Kaszások legénysége. A Honvéd ősszel "elkapta" a DEAC-ot. Most Puskás Artúr legénysége Debrecenbe utazik egy visszavágásra éhes, ráadásul az őszi, fővárosi találkozóhoz képest jelentősen megerősített DEAC-hoz.

A nyugati csoportban csütörtökön este bár helytállt, nyerni nem volt esélye a Budafoknak Veszprémben, 82-62-es hazai siker született. A Tehetséges Fiatalok Budapest együttese egy másik élcsapathoz, a Győrhöz utazik ma este, Merim Mehmedovic együttesétől bravúr lenne az idegenbeli siker.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus