Lefagyott az Oroszlány, budapesti döntő a Hepp Kupán

Hiába volt már 12 pontos előnyben az OSE, az utolsó negyedben szétesett a gárda, így végül a Vasas lesz ott a fináléban.

Hepp Kupa, elődöntő

Vasas II. - OSE Lions 66-64 (10-15, 24-25, 13-19, 19-5)

Vasas II: Surmann P. 10/6, Boros 5, Steier 6/3, Andrássy 14/3, Peringer 2
cserék: Lekli 15, Csík -, Kiss B. 8/6, Katona B. -, Völgyi 6

Oroszlány: Kiss K. 22/6, Wehner 4, Varga D. 3, Kovács G. 3/3, Horváth M. 2
cserék: Olasz -, Joó -, Burai 9/3, Zsíros 11/9, Gorzsás 10/6

Két gyors triplával kezdett az Oroszlány, de összességében nem nagyon jöttek a pontok az első negyedben, bő hat perc elteltével még mindig csak 6-6 állt az eredményjelzőn. Az első negyed végén az öt kihagyott Vasas-büntető jelentette a különbséget (10-15) a felek között, majd a második játékrészben is hasonló mederben folytatódott a meccs - kicsit több volt a jó dobóhelyzet, a fővárosiaknál Andrássy, az Oroszlánynál pedig Kiss Kornél lépett elő. A lepattanózást tekintve egyre nagyobb fölénybe került a Vasas, de az OSE hihetetlenül vigyázott a labdára, csak kétszer alatt el húsz perc alatt - a nagyszünetben hat pont volt a különbség Buraiék javára, ekkor már azért komolyabb támadójátékot láthattunk.

A fordulás után Kiss Kornél hamar beverte 19. pontját is, majd cserét kért és ápolni kellett, így kimagasló húzóemberét veszítette el az Oroszlány néhány percre. Ezt azonban nem tudta kihasználni a Vasas, sőt, a harmadik negyed hajrájában egymás után dobott két hármasával tíz pontra növelte előnyét az OSE - itt nagyon nehéz helyzetbe kerültek a fővárosiak, sorra hibáztak a fiatalok, de Surmann és Lekli sem tudta vállára venni csapatát. A záró etap elején aztán három nagy védekezéssel pillanatok alatt visszajött a meccsbe a Vasas, teljesen lefagyot az OSE, Kiss Kormél a 16 pontos első félidő után teljesen eltűnt, így pedig gyakorlatilag dobóhelyzetük sem volt.

Bő három perccel a vége előtt Lekli József kosarával kiegyenlített, majd egy leindításból fordított is a budapesti alakulat - 18-2-t futottak Surmannék, teljesen összezuhant az Oroszlány. A végén még Kiss Kornél három pontjával és a Vasas eladott labdájával megnyílt az esély az OSE előtt, de az utolsó támadásból nem született kosár, így hatalmas utolsó negyedet produkálva a Vasas jutott be a döntőbe - ahol a másik budapesti csapattal, a TF-fel találkozik majd. 

fotó, slide: zsirostibor.kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus