MAFC: fájó hazai vereség az alsóházi rangadón

Kettős soproni siker született a Gabányi csarnokban. A hölgyeknél a BEAC nem tudott jelentős ellenállást kifejteni az oroszországi Euroliga-meccsről a fővárosba érkező bajnokkal szemben, a férfi alsóházi rangadón a záró szakaszt a soproniak bírták jobban a MAFC ellen, így a főváros egyetlen élvonalbeli férfi csapata fontos meccset veszített el saját pályáján. Az MTK női együttese három negyeden át egyenrangú ellenfele volt az ezüstérmes Szekszárdnak.

Férfi NBI

MAFC-Sopron KC 66-74

Három negyeden át változatos, fordulatos volt az alsóházi rangadó, hol a MAFC-nak, hol pedig a soproni gárdának akadtak jobb, illetve rosszabb periódusai. Hazai részről a Hot (20/12 pont, 6 lepattanó, 4 eladott labda, 5 gólpassz), Davis (15 pont, 8 lepattanó) duó vitte a prímet. A záró etap előtt döntetlenre álltak a felek. Ezt egy 8-0-lal kezdte a Sopron, majd Misek (9 pont) villanásaival 2 pontra feljöttek a hazaiak, ám új erőre kapott, s ellépett a Sopron. Az angol center, Neighbour helyére igazolt amerikai bedobó, McCray 8 ponttal - 11 mezőnykísérletből - és 5 lepattanóval debütált a fővárosiaknál.


Női NBI

BEAC-Újbuda - Sopron Basket 47-110

Süle Krisztina (13/3 pont, 6 eladott labda) vezérletével az első negyed közepéig tartotta úgy-ahogy a lépést a tartalékos, a Pusztai nővéreket nélkülöző BEAC a hét közben oroszországi vonatos-repülős "túlélő túrán" és Euroliga összecsapáson résztvevő bajnokcsapat ellen. A félidőben már 54-22-re vezetett a Sopron. A BEAC-ból Süle mellett az ünnepek között a válogatott edzőtáborozásán is résztvevő Barnai Judit (9 pont, 10 lepattanó) tudott időnként felnőni a feladathoz - könnyedén verte a bajnok a sereghajtót.

MTK - Atomerőmű KSC Szekszárd 60-75

Három negyeden át kiválóan, erőn felül jól tartotta magát az Adamecz Lilla (19/9 pont, 3 lepattanó)-Horváth Bernadett (15/9 pont, 3-3 lepattanó és eladott labda)-Andrijana Cvitkovic (14 pont, 3 lepattanó, 4 gólpassz) trió vezette MTK a csütörtökön Európa-kupa mékrőzést játszó ezüstérmes Szekszárddal szemben. A záró szakaszt 11-2-vel kezdve eldöntötte a meccset a maga javára a Szekszárd, de az első három neged játékára építhet a jövőben az MTK.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus