MAFC: idegenbeli bravúr után sima hazai vereség

Bravúros diadalt ér el Debrecenben a MAFC, ám jó játékát saját pályáján nem tudta megismételni, a nőknél nyert a Vasas az MTK vendégeként

Bravúros diadalt ér el Debrecenben hét közben a MAFC a férfi NB I-ben, ám jó játékát saját pályáján hét végén nem tudta megismételni, simán kikapott a ZTE együttesétől. A női "szomszédvári rangadót" remek 3. negyedének köszönhetően a Vasas nyerte az MTK otthonában

Férfi NB I A:

DEAC-MAFC 71-87

Félidőben még a DEAC vezetett, a két rossz passzban lévő együttes összecsapásán, de a második 20 percet már egyértelműen a Bennet Davist továbbra is nélkülöző MAFC uralta, amelyben négyes is extra teljesítményt nyújtottak. Fodor Márton 28/18 ponttal (6/9 tripla), 3-3 lepattanóval és gólpasszal. Toney McCray mind a 11 büntetőjét értékesítve 23/6 ponttal és 12 lepattanóval, Dusan Cvetkovics 17/6 ponttal, 6 lepattanóval és 5 gólpasszal, Amin Hot pedig 12/6 ponttal, 6 lepattanóval és 7 gólpasszal vette ki részét a fővárosi gárda bravúrjából.

MAFC-ZTE 72-96

Ezen a mérkőzésen éreztette hatását, hogy a MAFC-nak szűkebb a rotációja, mint a ZTE-nek, a hétközi idegenbeli bravúr után szombaton, hazai környezetben nem tudta megismételni azt a játékot, dobóformát Garai Péter legénysége, mint amilyet szerdán, Debrecenben nyújtott. Az első félidő még kiegyenlített játékot hozott, McCray (27/6 pont, 8 lepattanó) ismét extra volt, Hot 18/3 pontig és 5 lepattanóig jutott, de nem tudta úgy szervezni a MAFC játékát, ahogy szokta, egyetlen gólpasszal zárt. Üde színfont volt az általában a védekezésben jeleskedő Lakits András (10 pont) önmagához képest kifejezetten eredményes játéka, de ez kevésnek bizonyult, a második félidőre "elfogyott" a MAFC, simán nyert a ZTE.
 

Női NB I A:

MTK-Vasas 69-78

Fordulatos első félidőt követően a Városmajor-Pasarét - azaz MTK-Vasas - női "szomszédvári rangadón" a 3. negyedben "robbantott" a Josephine Kalu (26 pont, 3 szerzett, 6 eladott labda, 4 gólpassz)-Böröndy Vivien (15 pont, 5 lepattanó, 3 szerzett labda, 4 gólpassz)-Jefimija Karakasevics (12 pont, 14 lepattanó, 4 eladott labda)- Heljic Sara (12 pont, 8 lepattanó) kvartett vezette Vasas, amely félidőben ugyan még 2 pontos hátrányban volt, ám a záró etapra előtt megnyugtató, 15 pontos vezetés birtokában készülhetett. Ezzel eldőlt a meccs, az MTK Szabó Flóra (20 pont, 4-4 lepattanó és szerzett labda), Adamecz Lilla (19/3 pont, 14 lepattanó, 4-4 gólpassz és eladott labda), Andrijana Cvitkovic (10 pont, 5 lepattanó, 3.3 eladott labda és gólpassz), valamint Horváth Bernadett (9/3 pont, 6 eladott labda, 8 gólpassz) vezérletével ugyan nem adta föl, jól küzdött, de nem volt képes szorossá tenni a mérkőzést, csupán a végén került 10 pont alá. A Vasas sikerében döntő szerepe volt annak, hogy a pasarétiek nagy fölénnyel, 49-27-re nyerték a lepattanóharcot.

Fotó: Girgász Péter - MAFC facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus