MAFC II: vereségre győzelem Sopronban

Két mérkőzést játszott múlt hét végén a MAFC II. csapata Sopronban. A fővárosi fiatalok előbb kikaptak a SMAFC, majd nyertek az SKC-Sportiskola otthonában. A hét közben bravúros idegenbeli Ek-győzelemmel a nemzetközi sorozatban továbblépő Győr otthonában nem volt esélye az MTK-nak. Ellentétes félidők mérkőzésén ismét közel - sőt a szezon során a legközelebb - volt a bravúrhoz a mezőny egyetlen nyeretlen együttese, a BEAC csapata, amely hatalmasat hajrázva tetemes hátárnyból bő két perccel a lefújás előtt fordított, de végül két ponttal alulmaradt az Európa-kupa szereplő PEAC-Pécs otthonában

SMAFC-MAFC II 88-67

A hazaiak 32-17-re nyerték az első negyedet, s ez meghatározta a mérkőzés kimenetelét. Bár Siklós Olivér (17 pont - 20 mezőnykísérlet -, 6 lepattanó, 5-5 szerzett labda és gólpassz), Cserkúti Áron (16/6 pont, 6 lepattanó, 4 eladott labda), Vígh Marcell (15 pont, 8 lepattanó) és a dupla-duplával záró Bordács Soma (11 pont - 13 mezőnykísérlet -, 16 lepattanó) is 10 pont fölé jutott, a hazaiak végig vezetve biztosan nyertek.

SKC-Sportiskola - MAFC II 77-84

A második negyed közepéig vezetett a MAFC II,  a félidő hajrájában egy 20-4-gyel fordított, s végül 4 pontos hátránnyal térhettek féldiei pihenőre a fővárosi fiatalok. A második félidőt 7-0-lal kezdve visszaszerezte a vezetést a MAFC II, majd váltott vezetéssel haladtak a felek. A harmadik negyed vége ismét a MAFC fiataljaié volt, s egy 9-0-t bemutatva 4 pontos előnnyel várhatták a befejező 10 percet. Ebben a soproniak számára végig tarthatatlan Bordács S. (34 pont, 16 lepattanó) - Siklós O. (27/3 pont - 29 mezőnykísérlet, 9 lepattanó, 4-4 szerzett labda és gólpassz) duó vezérletével már nem adták ki kezükből a vezetést a fővárosiak, s megérdemelt győzelmet arattak.

CMB Cargo UNI Győr - MTK Budapest 92-53

7-0-lal kezdett a Győr, jelezve az MTK-nak, sok jóra ne számítson. A folytatásban ugyan Horváth Bernadett (14/9 pont, 3 gólpassz) és Andrijana Cvitkovics (12 pont, 3 gólpassz) révén 7-5-re még feljött a fővárosi alakulat, ám egy 11-4-gyel megugrottak a hazaiak. Úgy tűnik, a győriek átlendültek a hullűmvölgyükön. A folytatásban is fölényben játszott a Győr, az MTK időnként fel tudott nőni ellenfele szintjére, s ebben a két előbb említett játékoson kívül Szabó Flórának (9 pont, 3 lepattanó) és Koch Dórának (8/6 pont - 9 mezőnykísérlet -, 3 lepattanó) volt még szerepe. Az MTK a vártnál nagyobb különbségű győri vereségében döntő szerepet játszott, hogy a lepattanó harcot  43-24-re nyerték a hazaiak.

PEAC-Pécs - BEAC Újbuda 81-79

Süle Krisztina (19/9 pont, 4 lepattanó, 3-3 szerzett és eladott labda) triplájával és a kezdőbe bekerülő Angyal Nikolett (14 pont, 3 lepattanó) duplájával 5-0-lal indított a BEAC, erre 8-0-lal felelt a PEAC. Ezt követően látványos, élvezetes, színvonalas játékot láthattak a nézők az első szakaszban. A PEAC próbált ellépni, de a BEAC Süle, valamint Angyal kosaraival tartotta vele a lépést. A második negyedben próbálta döntésre vinni a dolgot a PEAC, s úgy tűnt, sikerül is neki. A pécsiek 15-0-s  bő 6 perccel kezdték a második félidőt, több mint hat és fél perc elteltével szerezte az első fővárosi pontokat Suppán Anna (27 pont, 6 lepattanó, 3-3 szerzett labda és gólpassz), akinek a vezérletével átmenetileg 10 ponton belülre került a BEAC, ám a félidő végén megnyugtatónak tűnő 15 pontos vezetéssel térhettek pihenőre a hazaiak.

A hármadik negyed kiegyenlített játékot hozott, amelynek közepén ugyan feljött 10 pontra a BEAC, ám újítani tudott, s a záró etap előtt 14-gel "ment" a hazai együttes. Az utolsó negyedet egy 12-0-s Süle vezette négy perccel kezdve két pontra feljött a felbátorodó BEAC elbizonytalanodó vendéglátójával szemben. Újíott, s ellépett 7-tel a PEAC, majd Suppán lépett elő vezérré a BEAC részéről, s egy 10-2-es rohamot vezérelve bő két perccel a befejezés előtt fordított, s átvette a vezetést a fővárosi alakulat. A roppant izalmas végjátékban döntőnek bizonyult a Pécs amerikai hátvédjének, Robersonnak a triplája. A BEAC, ahogy a Győr és a ZTE ellen, ismét közel, sőt még közelebb volt a bravúrhoz, de továbbra is nyeretlen.


Foto, Slide - smafc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus