MAFC, Vasas: itthon - egyszerre

A női élvonalban szabadnapos lesz a Vasas, a másik két fővárosi együttes, az MTK és a BEAC pedig egymásnak feszül a sereghajtó pozíció elkerüléséért. A férfi NBI-ben a MAFC és Vasas is otthon játszik - éppen egy időben... A Női Amatőr Nemzeti Bajnokság keleti csoportjában a MAFC, a nyugatiban pedig a TFSE lép pályára saját közönsége előtt. A férfi másodosztály keleti csoportjában a Honvéd, az Óbuda és a MAFC is hazai környezetben játszik.

A női élvonalban az utolsó hely elkerüléséért várható ádáz csata a Városmajorban az MTK és a BEAC között. Mindkét együttes 1-1 győzelemmel áll, ősszel a két csapat összecsapásán a Gabányi-csarnokban a BEAC 70-54-re verte riválisát. A szombaton 18 órakor kezdődő találkozón nyilván mindkét fél nagyon szeretne egyről a kettőre jutni a győzelmek számának tekintetében - de ez csak az egyiknek sikerülhet.

Szintén szombaton sajnos egy időben, 16 órától fogadja a MAFC a Körmendet, a Vasas pedig a Paks csapatát. A bajnoki tabellát nézve egyértelmű, hogy a Sport 11-ben rendezendő összecsapás tűnik szorosabbnak, izgalmasabbnak, hiszen közvetlen riválisok találkoznak: a 13. Vasas fogadja a 12. ASE együttesét... Elvileg ezen a találkozón nagyobbak a fővárosi esélyek, ám a MAFC-ban most debütál az átigazolási időszak végén szerződtetett szerb Uros Duvnjak - ráadásul Garai Péter sereghajtó, 14. helyen álló legénysége nyomás, győzelmi kényszer nélkül játszhat a tabella 2. helyén található Körmend ellen. 

A Női Amatőr Nemzeti Bajnokság keleti csoportjában szombat délután a Vasas második csapata rangadót játszik Nyíregyházán, a MAFC lányai pedig győzelmi eséllyel várják a Szolnokot. Kérdés, az MTK második csapata a szombati NBI-es alsóházi rangadó után milyen összetételben utazik Debrecenbe... Ha erősben, akkor bármi megtörténhet.

A nyugati csoportban a múlt héten "botló" éllovas TFSE ma este a Baja ellen javíthat.

A férfi másodosztályban a Honvéd a Hódmezővásárhely ellen javíthat a múlt hét végi hosszabbításos nagykőrösi veresége után. Az Óbudai Kaszások is egy élcsapatot fogad, a MEAFC együttesét. Vasárnap a múlt hét végén a Honvédot hosszabbításban legyőző Nagykőrös a MAFC fiataljaihoz látogat.

A nyugati csoport két budapesti együttese idegenben lép pályára. Pénteken a Budafok Bonyhádon, vasárnap a Tehetséges Fiatalok együttese pedig Pécsett próbál szerencsét.
 

A hétvégi budapesti első és másodosztályú program

Péntek
Női Amatőr Nemzeti Bajokság, nyugati csoport
TFSE - Bajai NKK, Alkotás u., 18.00

Szombat
Férfi NBI
MAFC - Egis Körmend, Gabányi csarnok, 16.00
Vasas - Atomerőmű SE, Sport 11, 16.00

Női NBI
MTK-BEAC, Városmajor, 18.00

Férfi NBI/B, keleti csoport
Bp. Honvéd - Vásárhelyi Kosársuli, Simon János Kosárlabda Csarnok, 16.00
Óbudai Kaszások - MEAFC, Rádl Árok, 18.00

Női Amatőr Nemzeti Bajokság, keleti csoport
MAFC - Szolnoki MÁV SE, Kinizsi u., 18.00

Vasárnap
Férfi NBI/B, keleti csoport
MAFC II - Nagykőrösi Sólymok, Gabányi csarnok, 18.00


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus