MAFC-helytállás, Vasas bravúr az alsóházban

Három fővárosi élvonalbeli együttes volt érdekelt hét végén. A Vasas női csapata váratlanul nagy különbségű vereséget szenvedett a női Magyar Kupa negyeddöntőjében a PEAC-Pécs csapatától, a férfi alsóházban a MAFC 35 percig remekül tartotta a lépést vendéglátójával, a Pakssal, a Vasas pedig nagy meglepetésre magabiztos győzelmet aratott Jászberényben.

Kár szépíteni, a Vasas lányai az első 3 negyedben meglehetősen alárendellt szerepet játszottak a PEAC-Pécs elleni negyeddöntőn a női Magyar Kupa nyolcas döntőjének első napján. Igor Szkocsovszki tanítványai Snezena Csolics (15/9 pont - 16 mezőnykísérlet -, 5 eladott labda, 6 gólpassz), Latinca Dusanics (11/3 pont, 4 lepattanó) és Radoszlava Bahvarova (9/3 pont, 6 lepattanó) vezetésével csupán a záró negyedben tudták kiegyenlítetté tenni a játékot, amikor a találkozó már régen eldőlt, s a pécsiek a következő két napra gondolva a kiegészítő, fiatal játékosaikat szerepeltették. A pécsi együttes közel 50 pontos (94-46) verést mért a pasaréti együttesre.

Csapatként kosarazva a záró szakasz közepén még döntetlenre állt Deville Smith (20/12 pont, 13 gólpassz), Polyák László (20/15 pont), Singh Sihota (13/9 pont - 17 mezőnykísérlet -, 8 lepattanó), Misek Levente (11/3 pont, 5 lepattanó) és Matija Poscic (11 pont, 8 lepattanó) hatékony, eredményes játéka révén a MAFC Pakson, de a hajrája "elfogyott", így a hazai együttes egy 19-3-as utolsó 5 perccel végül 95-79-re győzött.

Parádés első három negyedet bemutatva váratlan, váratlanul magabiztos, de teljesen megérdemelt győzelemmel kezdte a középszakaszt az alsóházban a Vasas. Az első három negyedet egyértelműen uralta Sárosi Bulcsú együttese, amely mind támadásban, mind védekezésben remekelve 30 perc után 26 (!) ponttal vezetett az alapszakaszban őt oda-vissza legyőző jászságiak otthonában. A záró etap elején 81-53-ra is vezetett a Ronnie Taylor (29/3 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz), Sam Thompson (22/3 pont), a korábbi "állomáshelyén" villogó Horváth Ákos (21/9 pont, 6 lepattanó) és Andrew Pacher (15/6 pont, 5 lepattanó) vezette fővárosi gárda, amely a hajrában több fiatal játékosának is lehetőséget biztosítva végül 101-82-es, igen értékes sikerrel kezdte a középszakaszt. A Vasas fölényes sikerének egyik fontos összetevője a Jászberény egyik legjobb játékosának, Brian Williamsnek a 6 ponton tartása volt.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus