MAFC-parádé, MTK-helytállás

Parádés második félidei játékának köszönhetően a MAFC 30 pontos verést mért a Pécsre a férfi NBI-ben. A hölgyeknél egy fővárosi csapat lépett pályára szombaton: az MTK jól küzdött a PINKK otthonában, ám a 49-26-ra elveszített lepattanóharc megpecsételte a városmajori együttes sorsát.

MAFC - PVSK-VEOLIA 95-65

A kiegyenlített első félidőt követően a másodikban jókora meglepetésre nagy fölénybe került a MAFC. Amin Hot, az irányító remekelt, kiválóan szervezte a hazaiak játékát, 19/9 pontos, 16 gólpasszos dupla-duplát produkált, "megspékelve" 8 lepattanóval, 3 szerzett labdával, s csupán egyet eladva. A légiósok álltak a fővárosi alakulat élére, Will Neighbour (25/6 pont, 10 lepattanó) és Dusan Cvetkovics (16/3 pont, 10 lepattanó) is dupla-duplával zárt, s Bennet Davis (17/9 pont, 8 lepattanó) sem maradt el ettől sokkal. Misek Levente 10, Fodor Márton pedig 8/6 ponttal vette ki a részét a szünet utáni KO-ból, a MAFC 45-30-ra nyerte a lepattanócsatát. A harmadik negyed végén egy 12-3-mal növelte közel 20 pontosra előnyét a MAFC, amely a záró etap utolsó három percében egy 15-2-vel tette fölényessé, szinte kiütésessé sikerét.

PINKK- Pécsi 424 - MTK 66-58

A fordulatos első negyed után 15-15-ös teniszdöntetlenre ált a legtapasztaltabb játékosát, Székely-Horváth Zsuzsannát nélkülöző MTK a PINKK otthonában. A második negyedet egy 9-0-s négy perccel kezdték hazaiak, a 15. percben Adamecz Lilla (10/6 pont, 5 lepattanó) triplája volt az első fővárosi találat a második negyedben. A vendéglátók ekkor lényegében azt az előnyt szerezték meg, amelyet gyakorlatilag szünetig meg is tartottak.

Térfélcsere után Szabó Flóra (11 pont) villanásaival egy 7-1-gyel 2 pontra feljött az MTK, s Horváth Bernadett (13/9 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) jóvoltából próbált is "tapadni" a hazaiakra, a záró etap előtt 6 ponttal vezetett a PINKK. Ennek elején ismét bizonytalan volt az MTK, a vendéglátók egy 8-0-s három perccel eldöntötték a meccset a maguk javára. A jól küzdő fővárosiak vereségében jelentős szerepe volt annak, hogy a magassági fölényben játszó baranyai alakulat játékosai majdnem kétszer annyi pattanót szedtek, mint a fővárosi kék-fehérek, ebben a tekintetben 49-26-ra múlta fölül a PINKK az MTK-t. 


Foto, Slide - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus