Megnehezítette a PEAC dolgát a Vasas

Bár végig vezetett a pécsi gárda a PEAC-Vasas találkozón a női NB I-ben, a pasarétiek alaposan megnehezítették Európa-kupában szereplő riválisuk dolgát. Pénteken a két veretlen, a TFSE és a Csata DSE csúcsrangadójára kerül sor a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság piros csoportjában. Mindkét csapat magabiztos diadallal "hangolt" a rangadóra, bár a Csata 20 pontos sikere messze eddigi legszorosabb győzelme volt. A fehér csoportban a MAFC gyengén dobva kikapott Szombathelyen, a zöldben a Vasas simán nyert a DKKA ellen, az MTK viszont hamar jelentős hátrányba kerülve alulmaradt a Petőfi SE-vel szemben

Női NBI

PEAC-Pécs - Vasas Akadéma 82-72 (24-19, 21-19, 16-16, 21-18)

A hét közben a Diósgyőrt az Európa-kupában legyőző pécsi együttes valósággal nekiesett a Vasasnak, amelyből Dúl Pankát egy szerencsétlen ütközés után le kellett cserélni. 6-0-ra, majd 20-7-re is vezetett a Pécs, ám a negyed hajrájában cseréi után megtört a lendülete, s Tóth Orsolya (9/6 pont) tripláira építve - a másodikat a negyed utolsó pillanatában a félpályáról, palánkról emelte be a Vasas fiatalja - 5 pontra feljöttek a fővárosiak.

A folytatás izgalmas üldözőversenyt hozott. A második negyedben volt, hogy ellépett 14-gyel a PEAC, majd a Kalu (17/6), Karakasevics (19/3) duó vezette Vasas a harmadik negyed közepén 2 pontra feljött. Ekkor egy 10-0-lal újra elléptek a hazaiak, a koncentrált játékkal történő felzárkózás a jelek szerint igen sokat kivett a Vasas ifjú játékosaiból. A záró etapban a szinte végig agresszíven letámadó vendégek már nem voltak képesek ilyen szorossá tenni a találkozót, de végig szívósan küzdve egy pillanatra sem engedték "hátradőlni" a vezető hazai együttest, amely végül 10 ponttal győzött.


Női Amatőr Nemzeti Bajnokság

Piros csoport

Nyíregyházi Kosársuli - TFSE 40-80

A szoros első negyedet követően a TF nagy fölényben játszott régi nagy riválisa, az ezúttal erősen tartalékos Nyíregyháza otthonában. Ha azt nézzük, hogy Szabolcs egy híres almatermő terület, érhető, hogy Németh Alma (30/3 pont, 3-3 lepattanó, szerzett és eladott labda) otthonosan mozgott a nyíregyházi csarnokban. Rajta kívül még Kováts Gabriella (13 pont, 5 lepattanó), valamint a szokásához híven nagy mezőnymunkát végző Miháczi Diána (5 pont, 10 lepattanó, 3-3 szerzett labda és gólpassz) tett sokat a TF fölényes győzelméért.

Aluinvent DVTK Miskolc U23 - Csata DSE 71-91

Angyal Barbara (26/18 pont, 6/7 tripla) és Bernáth Réka (18/12 pont, 4/4 tripla, 4 gólpassz) remek dobóformája, valamint Pálinkás Enikő (10 pont, 8 lepattanó), Mányoky Réka (9 pont, 7 lepattanó) és Solymosi Noémi (8 pont, 6 gólpassz) hasznos játéka révén az első félidőben 60 pontot dobva, 22 pontos előnyt szerezve bztosan nyert a Csata a jól küzdő, s helyenként jól is játszó diósgyőri fiatalok ellen. Ez volt a Csata eddigi messze legszorosabb mérkőzése a bajnokságban.

Kiss Lenke KS - Kecskeméti KC 95-88

Látványos, színvonalas, kosarakban gazdag mérkőzésen remekül kezdett a KLKS, amely Szabó Enikő (23/15 pont, 5-5 lepattanó és eladott labda, 7 gólpassz), Orosz Anett (23 pont, 4 lepattanó, 3 szerzett labda, 5 gólpassz) és Nagy Andrea (21/3 pont, 4-4 lepattanó és szerzett, 3 eladott labda) eredményességére, valamint Opitz Petra (8-8 pont és lepattanó) és Berényi Luca (7 pont, 6 lepattanó, 5 szerzett, 8 eladott lsbda, 10 gólpassz) mezőnymunkájára alapozva, egy őrült üldözőversenyben verte a szívósan küzdő kecskemétieket. A hazaiak a második negyed elejét leszámítva végig vezetve, a harmadik negyed hajrájában már 15 pontos előnyt felépítve nyertek, A vendégek a záró szakasz közepén 3 pontra feljöttek, de a KLKS a hajrában tudott újítani, s megnyerte ezt a remek meccset, amelyért mndkét fél dicséretet érdemel.
 

Fehér csoport

SzoESE - MAFC 63-44

Egy negyed után még vezetett a MAFC, ám a folytatásban Tarnai Katát (15/9 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz) és Abaházy Annát (11 pont, 8 lepattanó, 2 blokk) leszámítva játékosai nagyon gyengén dobtak. A 3/28-as triplamutató azt jelenti, hogy a távolról 3/5-ös, azaz 60%-os találati aránnyal dobó Tarnain kívül a többiek 0/23-as triplamutatót "hoztak össze" a fővárosiaknál. A lepattanócsatát 55-49-re elveszette, így simán kikapott a MAFC.


Zöld csoport

Vasas Akadémia - Dávid Kornél KA 84-57

Minden negyedet megnyerve, Farkas Fanni (21 pont), Tóth Franka (17 pont), valamint a két dupla-duplát elérő játékosa, Dombai Réka (16/3 pont, 6-6 lepattanó és szerzett labda, 10 gólpassz) és Heljic Sara (15 pont, 25 lepattanó, 8 eladott labda, 7 gólpassz) vezérletével, néhány kulcsjátékosát nélkülözve is gond nélkül hozta a kötelező győzelmet a Vasas.

MTK-Budapest - Fonti Trans-Petőfi SE 46-55

Az első negyed 20-8-ra történt elveszítése után az MTK fiataljai futottak az eredmény s baranyai riválisuk után. Hogy csak felzárkózniuk sikerült, de fordítani nem, az elsősorban annak volt köszönhető, hogy Wéber Fruzsina (14 pont, 15 lepattanó) nagyon magára maradt a pontszerzésben. 


Foto, Slide - peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus