Miskolcon született meg az első Honvéd-siker

Hét vereség után megszerezte első győzelmét a Budapesti Honvéd a férfi NBI/B piros csoportjában. A fővárosiak Miskolcon ünnepelhették szezonbeli első sikerüket.

MEAFC-Bp. Honvéd 56-67

Az eredményből is látható, Puskás Artúr tantványai nem sziporkázó támadójátékuknak, sokkal inkább szervezett, hatékony védekezésüknek köszönhették első sikerüket. Az első percekben még a hazaiak vezettek, ám 7-5-ös hazai vezetés után Stefán Dávid (12 pont, 8 lepattanó) vezérletével egy 13-2-t "repesztett" a nyeretlen fővárosi gárda, amely e rohamának köszönhetően 6 ponttal vezetett az első negyed után. A második szakasz elején hamar megfelezte hátrányát a MEAFC, ám ezt követően Hargitai Krisztián (9 pont) és Máté Márk (11/3 pont, 4 lepattanó, 3 eladott labda) vezérletével egy 10-1-et bemutatva 12 ponttal léptek el a fővárosiak, s a szünetben 10-zel jártak vendéglátóik előtt.

A harmadik negyed közepéig tartotta 10 pont körüli előnyét a Honvéd, amikor jött egy hullámvölgy a vendégeknél, s egy 6-0-lal 4-re feljött a MEAFC. Tudott újítani a fővárosi együttes, s 8 ponttal vezetett a záró etap előtt, amelynek közepén egy 7-0-lal végképp lerázta magáról a Honvéd a MEAFC-ot. A hajrában volt már 17 pont előnye is a vendég alakulatnak, amely végül 60 pont alatt tartva a hazai együttest, s a lepattanó harcolt 41-31-re nyerve megszerezte első győzelmét.

Foto, Slide - Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus