Nagy harc után a Csata őrizte meg veretlenségét

Bár a záró szakasz közepén még 10 ponttal a TFSE vezetett a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság piros csoportjának rangadóján, a felszült légkörű, végletekig kiélezett végjátékban a vendég Csata DSE kerekedett felül.

TFSE - Csata DSE 60-62 (16-13, 16-13, 14-14, 14-22)

A tétnek megfelelő ideges játék jellemezte az első perceket. Németh Alma (16 pont, 6 lepattanó) a hazaiaknak szerzett vezetést, ám erre Mányoky Réka (13/3 pont, 3 szerzett, 4 eladott labda) triplája, majd Solymosi Noémi (11/3 pont, 5 lepattanó, 3-3 gólpassz és eladott, 4 szerzett labda) és Mányoky duplája formájában 7 ponttal felelt a Csata a veretlenek rangadójának kezdetén. A vendéglátók pillanatai következtek, akik labdaszerzések utáni könnyű kosarakkal Fuisz Viktória két könnyed ziccerére építve egy 8-0-lal fordítottak. A vendégek ifjú mestere, Tursics Krisztián úgy próbált zavart kelteni a hazai sorokban, hogy Boros D. (18 pont, 9 lepattanó, 6 eladott labda) mellé Pálinkást (6-6 pont és lepattanó, 3 szerzett labda) is pályára küldte. Ha ezzel nem is, a zónával megtörte a TF lendületét, ám  a nyitó etap 3 pontos haza vezetéssel zárult.

A második szakasz hullámzó játékot hozott. Az elején gyorsan fordított a letámadással labdákat szerző a Csata, majd egy ideig váltott vezetéssel haladtak a felek. A szakasz közepén 4 ponttal a TF vezetett, ám egy 5-0-lal átvette a vezetést a Csata, miközben Fuisz Viktória ellenfele megijesztéséért technikait kapott. A félidő 7-0-s TF-futással és 6 pontos hazai vezetéssel zárult. "Precízen" 16-13-ra hozták az első két negyedet a felek.

A második félidő elején újra jött a Csata-féle, az osztályban amúgy "rettegett" letámadás, amellyel labdákat s könnyű kosarakat szerezve egy 7-0-lal fordottak a vendégek. Karlócai Julianna (20/12 pont, 12 lepattanó) éppen a negyed közepén emelt be egy triplát, s ettől elsősorban ő kapta el a fonalat, újabb hármasokat beemelve. Németh Alma is "megrázta magát", a záró etap közepén 10 ponttal vezetett a TF. Miháczi Diána, a hazai irányító a vádlijához kapott, le kellett cserélni. A helyére érkező Fuisz nem sokkal később egy gyors Csata-ellencsapást megállítandó sportszerűtlen hibát kapott. Mivel korábban már volt egy technikaija, a kiállítás sorsára jutott, Miháczi a lábát láthatóan húzva visszatért. Ez a közjátéksorozat alaposan megzavarta a TF-et, a Csata pedig új erőre kapott, labdákat, s Boros Dorka vezetésével kosarakat szerzett, és egy 14-0-lal fordított.

A hajrában Karlócai újabb hármasa fokozta az izgalmakat, 1 pontra feljött a TF. A végjátékban már az téletek többségét heves tiltakozás fogadta, valóban elég magasan "húzták meg" a faulthatárt a játékvezetők. Izgalmas büntetőpárbajjal zárult a meccs, 6 másodperccel a vége előtt az amúgy sem teljesen egészséges Miháczival szemben szabálytalankodtak a vendégek. A hazai irányító újra nagyot esett, le kellett cserélni. Az addig egy pillanatot nem játszó Arin Agic állt be, az elsőt kihagyta, a másodikat bedobta. Jött a gyors fault, Boros Dorka csak az elsőt dobta be, volt még lehetősége a fordtásra a TF-nek, de Karlócai dobását Mányoky szerelte, ráadásul hazai részről egy szabálytalanságot láttak a játékvezetők. A Csata játékosai nagyon boldogok voltak, a TF-ben akadtak, akiknél eltörött a mécses - egy érzelmekkel teli, kitűnő mérkőzés volt, kár, hogy csak ritkán csap össze e két együttes.

Foto, Slide - Csata DSE facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus