Nem termett babér a fővárosi csapatoknak az élvonalban

Nem sikerült győzniük az élvonalbeli fővárosi csapatoknak. A hölgyeknél a BEAC bő három negyeden át tartotta a lépést a Cegléddel, az MTK sorsát pedig az pecsételte meg a Diósgyőr otthonában, hogy az első negyed után már 21 pontos hátránya volt. A MAFC-nak saját pályáján végig futva az eredmény és a Falco után a záró szakasz elején volt egy nagy "feltámadása", amellyel szorossá tette a mérkőzést, de fordítani már nem tudott.

Női NB I

BEAC-Újbuda - VBW CEKK Cegléd 65-87

A 32. percben csupán 5 pont volt a Süle Krisztina (23/3 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz), Suppán Anna (17/6 pont, 7 lepattanó), Barnai Judit (9 pont, 8 lepattanó) trió vezette BEAC hátránya az évad eleji alapcsapatából különböző okok miatt nem kevesebb mint 4 játékosát, a már távozó Lelik Rékát és Nagy-Bujdosó Nórát, tovább Katona Szidóniát és Zsovár Orsolyát is nélkülöző Cegléd ellen. 61-56-os vendég vezetés után a Cegléd egy 15-0-lal eldöntötte a meccset a maga javára.

Aluinvent DVTK Miskolc - MTK 87-54

11-0-lal indított a megilletődötten kezdő fővárosiakkal szemben a Diósgyőr, az első negyed után pedig 29-8-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző, a találkozó lényegében el is dőlt. Az MTK csapatában a nem teljesen egészséges Horváth Bernadett bő 4 percet tudott játszani, s a másik irányító, Pál Szandra sérülés miatt eleve nem állt Nagy Dorottya rendelkezésére. A folytatásban már elsősorban a Szabó Flóra (18 pont, 5 lepattanó), Andrijana Cvitkovic (10 pont, 6 lepattanó) belső kettőse révén voltak jó periódusai az MTK-nak, és időnként méltó partnerei voltak a Diósgyőrnek, de a gyenge kezdés miatt a tartalékos fővárosi együttes nem kerülhette el a nagy különbségű vereséget.


Férfi NB I

MAFC - Falco 78-88

Az első félidőben rákényszerítve akaratát az egyik legjobbját, Bennet Davist nélkülöző MAFC-ra, 15 pontos előnyt szerzett a Falco. A harmadik negyedben már Amin Hot (20/6 pont, 4 lepattanó, 8 gólpassz), Fodor Márton (15/6 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz), Toney McCray (14/6 pont, 10 lepattanó, 3 szerzett labda) és Dusan Cvetkovics (14/6 pont, 6 lepattanó) eredményessége révén kiegyenlítetté tette a játékot a MAFC, amely a befejező negyedet egy huszáros, 17-4-es három és fél perccel kezdve 4 pontra feljött, de ezzel "ellőtte puskaporát", a Falco újított, s végül 10 ponttal nyert. 


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus