Női Amatőr Nemzeti Bajnokság: a címvédő erődemonstrációja

A TFSE papírforma győzelmet aratott az ELTE-Fortis otthonában a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság piros csoportjának fővárosi összecsapásán. A fehérben elvileg rangadónak tűnt a címvédő ELTE-BEAC és a veretlen csoportelső Ajka találkozója, de a másodosztály bajnoka nagyon sima győzelmet aratott. A zöld csoportban a Vasasnak nem okozott gondot a Baja legyőzése, az MTK-tól viszont egy jó negyed kevés volt Szigetszentmiklóson.

Piros csoport

ELTE-Fortis - TFSE 33-75

Papírforma! Németh Alma (20 pont 4 lepattanó), Varga Barbara (11/3 pont, 7 lepattanó) és Miháczi Diána (11 pont, 6 lepattanó, 5 eladott labda, 4 gólpassz) vezérletével a vendég TF minden negyedet megnyerve magabiztos győzelmet aratott. A hazaiak legjobbja Tarnai Klára (8 pont, 4-4 lepattanó és eladott, 5 szerzett labda) volt.


Fehér csoport

ELTE-BEAC Újbuda - Ajka 91-36

A bajnoki nyitányon az Ajka 40 pontos verést mért az akkor tartalékosan felálló címvédőre. A visszavágón különösen a második félidőben óriási fölényben játszva a BEAC fiataljai Galántai Alma (19/12 pont, 5 lepattanó, 3-3 szerzett és eladott labda, 6 gólpassz), László Boróka (18 pont, 9 lepattanó), Szabó Dóra (15/6 pont, 6 lepattanó) és Zana Klaudia (10/6 pont, 3 lepattanó) vezérletével valósággal átrohantak a fehér csoportot az összecsapás előtt veretlenül vezető ajkai együttesen. A BEAC Universiade-válogatott játékosának, Gocsman Ágotának ugyan a dobás (0/11 mezőnyből) nem ment, ám hatalmas mezőnymunkát végzett, szerzett 6 labdát és 4 lepattanót, s emellett kiosztott 11 gólpasszt.


Zöld csoport

Vasas Akadémia - Baja 85-42

A mérkőzés elején még úgy-ahogy tartotta magát Pasaréten a Baja. A második negyedtől egyértelműen fölényben játszottak a hazaiak, akik Budácsik Dorottya (23 pont, 9 lepattanó, 3 gólpassz), Tóth Franka (14 pont, 6 lepattanó, 3 szerzett labda), Tóth Dorina (12/3 pont, 4 lepattanó, 5 szerzett labda, 3 gólpassz) és Heljic Sara (11 pont, 18 lepattanó) vezérletével a lepattanózást 64-37-re nyerve fokozatosan elhúztak, s végül fölényes győzelmet arattak.

BKG DSE - MTK 79-47

Az első félidőben közel 30 pontos előnyt szerzett a vendéglátó BKG. A harmadik negyedet az időnként a pontszerzés tekintetében eléggé magára hagyott, a fővárosiaktól egyedül 10 pont fölé jutó Zólyomi Karina (20 pont, 6 lepattanó) vezérletével ugyan "elvitték" az MTK fiataljai, de így is fölényes hazai siker született.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus