Női Amatőr Nemzeti Bajnokság: Az ELTE-Fortis első győzelme

A fővárosi csapatok meccsein többnyire a papírforma érvényesült a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban - leszámítva az ELTE - Kecskemét derbit.

A fővárosi csapatok mérkőzésein többnyire a papírforma érvényesült a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban - leszámítva az ELTE-Fortis - Kecskemét találkozót. Ezen Gyarmati István együttese - a BEAC NB I-es csapatához hasonlóan - bravúrt bemutatva megszerezte első győzelmét

Piros csoport:

Aluinvent DVTK Miskolc U23 - TFSE 53-81
Az első negyed után még a diósgyőri utánpótláscsapat vezetett, ám a folytatásban és különösen szünet után Németh Alma (22 pont, 7 lepattanó, 4 szerzett labda, 3 gólpassz) és Varga Barbara (16 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) eredményességére, valamint a Fuisz Viktória (9/3 pont, 3 szerzett labda, 6 gólpassz), Miháczi Diána (9/3 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) és Karlócai Julianna (8-8 pont és lepattanó - 11 mezőnykísérlet - 5-5 gólpassz és szerzett, 3 eladott labda) vezette TF átvette az irányítást és végül biztos győzelmet aratott.
 

Nyíregyházi Kosársuli - Csata DSE 45-131
A papírformának megfelelően végig nagy fölényben játszva úgy őrizte meg a veretlenségét a tartalékos Nyíregyháza otthonában a Csata, hogy 7 játékosa is legalább 10 pontot dobott. Horváth Fruzsina 21/3 ponttal jelezte: egyre inkább kezdi visszanyerni formáját, Solymosi Noémi 20 ponttal 4 lepattanóval és 3 szerzett labdával zárt, Lelik Réka (19/9 pont, 4 lepattanó, 8 szerzett labda 11 gólpassz) csupán 2 labdaszerzéssel maradt el  tripla-duplától - ők voltak a vendég Csata legjobbjai.


ELTE-Fortis - Kecskeméti KC 64-60
Jó hetük volt az ELTE-hez köthető csapatoknak, az NB I-ben a BEAC, a második vonalban az ELTE-Fortis szerezte meg első győzelmét. Ellentétes félidők mérkőzésén a Hizsnyik Dóra (28/12 pont, 5 lepattanó, 6 szerzett, 7 eladott labda, 3 gólpassz) és Martina Aho (16 pont, 3-3 lepattanó és gólpassz, 6 eladott labda) vezette hazaiak szünetben 12 ponttal vezettek. A hajrában ledolgozta hátrányát a Kecskemét. A végjátékban azonban Aho duplájával, majd Hizsnyik büntetőivel megszerezte első győzelmét az ELTE-Fortis.


Fehér csoport:

ZTE NKK II - MAFC 72-65
Félidőben még a dupla-duplát elérő Fülep Csilla (17/6 pont, 11 lepattanó, 4 eladott labda)-Horváth Enikő (14/6 pont, 3 lepattanó)-Rózsavölgyi Szabina (10 pont, 4 lepattanó)-Horváth Anna (10 pont, 3-3 lepattanó és eladott labda) kvartett vezette fővárosi alakulatnál volt az előny. A harmadik negyedben azonban fölényben játszva fordítottak a hazaiak. Érdekesen alakult a záró etap, feljött, majd fordított is a MAFC, s az utolsó 2 percre 65-65-tel fordultak a felek, a végjátékot 7-0-ra megnyerve végül a hazaiak diadalmaskodtak.
 

ELTE-BEAC-Újbuda  - Szombathelyi Egyetem 83-37
Az első csapat előző napi bravúrja, első diadala után a BEAC második csapata  Gocsmann Ágota (20/6 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz), Király Lili (13 pont - 14 mezőnykísérlet - 7 lepattanó), az első csapat sikerében is fontos szerepet játszó Kovács Vanessza (12 pont, 9 lepattanó), László Boróka (12 pont, 7 lepattanó) és az előző napon szintén fontos kosarakat szerző György Tímea (10 pont, 5 lepattanó) vezérletével fölényes győzelmet aratott.
 

Zöld csoport:

MTK - PEAC-Pécs Pingvinek 53-98
A pécsi fiatalok végig nagy fölényben játszva simán nyertek. Hazai részről Szeitl Vanessza (13 pont, 5 lepattanó, 7 eladott labda), Zólyomi Karina (11 pont - 14 mezőnykísérlet - 7 eladott labda) és Szalay Kinga (11/3 pont, 3 lepattanó) jutott 10 pont fölé.
 

Fotó - ELTE-Fortis facebook oldala

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus